HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Danske bryggerier - Ørbæk Bryggeri

Skrevet d. 3 Februar 2005

Stakitøl var en overgæret, mørk øl med en røget smag og mørk farve. Øllet blev altid leveret i 5 loters flasker, som var anbragt i en kurv af træ - deraf ordet Stakitøl (se billedet til højre). Bryggeriet har fra slutningen af 70´erne ført en hensunken tilværelse under forskellige ejerskaber og lukkede i 1996 p.g.a. den hårde konkurrence på øl og sodavand fra de store bryggerier. Familien Rømer overtog bryggeriet i 1998 og man må sige de var heldige, at hele bryggeriet stod helt intakt med bryghus, tappekolonne m.v. Efter godt et års renovering af maskinpark og bygninger, startede de produktionen af økologiske sodavand under navnet Natur Frisk. Disse produkter forefindes i dag i udvalgte dele af den danske dagligvarehandel (helsekost og specialforretninger). Efter 2 års arbejde med økologiske sodavand og safter, var tiden inde til at opstarte en ølproduktion.

 modsætning til den tidligere ølproduktion på bryggeriet bliver der udelukkende tale om brygning af økologiske øltyper, som ikke findes på det danske marked i dag. Beslutningen om at producere økologisk øl, er en naturlig fortsættelse af den linie og de idéer som bryggeriets (sodavand og safter) bliver produceret på.

Bryggeriet er et lille bryggeri, der vil få en kapacitet på ca. 2.000 HL øl om året, der vil blive videresolgt via specialbutikker, caféer, restauranter og ved salg her på hjemmesiden. Salget vil blive i 33 cl. flasker og fustager.

Den 8. oktober 2002 var en historisk dag på Ørbæk Bryggeri. Den første øl blev brygget.

Ørbæk Bryggeri blev grundlagt i 1906 og lukket i 1980 p.g.a. konkurrencen fra de store bryggerier. Bryggeriet er nu på banen igen og mange nye spændende øltyper er i vente. Første bryg blev en Brown Ale!

Den færdige mæsk pumpes op i det gamle sikar fra 1948, og sies videre til kogekarret hvor ....Se alle artikler