| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Jamie OliverSkrevet d. 13 November 2001De næste 3 uger vil Jamie Oliver give os et lille indblik i sin verden, ledsaget af en masse gode råd, samt en masse spændende opskrifter. Afsnit 1 - Gør livet nemmere... For at gøre tingene nemmere inden du begynder at lave mad, så kan det ikke siges nok gange at det betyder alt, at man i sit køkken har opbygget et basislager. Et basislager bestående af de vigtigste ting, råvarer som ofte bruges hver evig eneste dag. Så gør det nu, køb ind - byg op, en gang for alle. Lad vær med at købe ind hist og her, køb ingredienserne på listen herunder, det vil garanteret ikke koste dig en bondegård - men derimod vil det være til stor nytte fremover. Jamie Oliver foreslår "Et basislager" Olie: Extra jomfruolivenolie, olivenolie, solsikkeolie Eddiker: Rødvinseddike, hvidvinseddike, aceto balsamico, risvinseddike Sennep: Dijonsennep, grovkornet sennep, Colemann's sennep Salt: Maldon havsalt, bordsalt, kogesalt Sukker: Rørsukker, stødt melis, flormelis Mel: Hvedemel, italiensk mel Tipo '00', majsmel Bagepulver, natron Durummel, cous cous Tør pasta: Spaghetti, linguine, tagliatelle, penne, farfalle (sommerfugle) Bælgfrugter: Butter beans, gule flækærter, linser, kikærter Ris: Langkornede, pilaff, basmati, Arborio el. Carnaroli risotto ris Ansjoser i olivenolie eller i salt Kapers: I salt, de små er de bedste Oliven: Sorte og grønne Soyasauce, fiskesauce, østerssauce Hele flåede blommetomater på dåse, soltørrede tomater (tørre el. i olie) Tørrede svampe: Karl Johan svampe Chokolade, kakao: En god kvalitet, helst med 70% kakaoindhold
Læs næste afsnit onsdag d. 21 november... Køb Jamie's bøger, her på madgal.dk
Se alle artikler |