HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Så er vinteren startet

Skrevet d. 10 December 2001

Så blev det endelig julemåned, og i butikkerne er der pyntet festligt op og det er dejligt at gå rundt i byen og mærke julestemningen. Det er ved at være tid til de sidste gaver, og hvorfor ikke købe nogle gode vine eller en flaske portvin, som kan blive drukket i juledagene, sammen med alt den hjemmelavede julekonfekt og kager.

Jeg kom forbi ES-Vin handel i St. Kongensgade 124-126. i København.
Her er der altid rart at komme ind, og få en kyndig og hyggelig snak om vine, og der er altid nye vine fra nye producenter på hylderne.

Butikken er overskuelig, da alle vine er ordnet meget strengt efter område eller vintype. Der er selvfølgelig også en stor afdeling med Bordeaux vine, som altid har været ES-vine´s speciale.

Her kan man finde alt lige fra den simple Bordeaux, f.eks. Le St. Mont d’Andre`Daugin (42 kr), og  til de helt dyre og nærmest umulige at finde fra bla. St. Emilion og Pomerol vine, f.eks. Ch. Hosanna 1999,  ejet af Christian Moueix (Petrus 899 kr), vel at mærke pris pr. flaske.

Dagens fund
Domaine L´Arbre Sacre, Costi´eres de Nims, AOC, Frankrig til kr. 44,-.

Her er der virkelig masser af frugt og bløde krydderier, med masser af saft og længde. Vinen skal lige have en lille smule ilt i glasset og så kommer der bare de dejligste krydrede nuanccer af jul og jule stemning.

Kan sagtens bruges til julemaden og er blød nok til at bare at åbne og nyde. Kan med fordel ligge et par år endnu.



Se alle artikler