HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Valentins dag

Skrevet d. 7 Februar 2002

Der er flere historier om, hvem Valentin var. Mange er dog enige om, at den mest sandsynlige historie er, at Valentin var en romersk præst i Italien, i tiden omkring Claudius den Anden. Mens Claudius den Anden herskede, var Rom involveret i en hel del blodige og upopulære krige. Det var derfor svært, at finde folk til hæren, der skulle udkæmpe disse krige. Claudius mente, at årsagen var, at mændene ikke ville forlade deres koner eller kærester. Derfor blev det gjort ulovligt, at blive gift i Rom.

Valentin derimod, ville gerne gifte folk og gjorde det derfor fortsat, blot i hemmelighed. Da Claudius hørte om dette, blev Valentin arresteret. Som straf for hans ulydighed, skulle han først bankes ihjel med køller og dernæst have hovedet hugget af. Da Valentin sad fængslet og ventede på sin dom, blev han meget gode venner med datteren af sin fangevogter. Derfor skrev han et brev til hende, inden han skulle henrettes, den 14. februar år 269 e.Kr.  og underskrev det med "Fra din Valentin". I år 496 e.kr. gjorde Pave Gelasius dagen den 14. februar til Skt. Valentins dag.

Traditionen er derfor den dag i dag, at man sender breve til sin udkårne og underskriver dem ”Fra din Valentin”. Ud over dette er der efterhånden også tradition for, at man giver hende en gave. Men hvad skal man så finde på, at give til sin udkårne? Ja, der er jo altid de traditionelle gaver - smykker, tøj og andet lækkert. Men hvad med noget hjemmelavet chokolade også? Chokolade er jo altid lækkert og det menes også at have en euforiserende virkning og fremme en følelse af forelskelse. Så her er i hvert fald en opskrift på appelsin trøfler:

Appelsin trøfler

Ingredienser

- 350 gram mørk chokolade
- Saft og skal af 2 appelsiner
- 45 gram honning
- 2 deciliter piskefløde
- 1/2 deciliter Grand Marnier
- 60 gram blødt usaltet smør
- Chokolade til overtræk

Appelsinerne vaskes og presses. Den hvide bitre hinde på appelsinskallen skrælles af og skallen hakkes i meget små tern. Appelsinsaften, appelsinskal og honning bringes i kog og koges ind til cirka 5 centiliter. Fløden hældes i og bringes i kog. Grand Marnier tilsættes og det hele hældes over det fint hakkede chokolade under omrøring. Når massen er 40 grader tilsættes smøret. Massen røres ensartet og overdækkes og stilles køligt til den er fast. Massen skæres ud i små stykker (eller trykkes ud med en lille hjerteform?) og overtrækkes med chokolade.

Læs meget mere om chokolade på www.criollo.dk



Se alle artikler