| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
TV køkkenet med Conrad og AkselSkrevet d. 25 Januar 2002De første udsendelser under navnet Tv køkkenet startede i 1966 med Conrad og Aksel. Siden har mere end 100 kokke, madskribenter, dygtige amatører og andre optrådt i programmet. Nu er flere end 200 af de bedste opskrifter af blandt andet Grete Grumme, Lotte Haveman, Jan og Roy Hurtigkarl, Erwin Lauterbach, Camilla Plum og mange flere samlet i en bog med titlen Tv Køkkenet af Ulrik Boesen. Alle inspirerer de med madkunst af høj kvalitet indenfor områder som fisk og skaldyr, kød, fjerkræ og vildt, frugt og grønt, brød, saucer og dressinger samt desserter og kager. Tv køkkenet er et stykke historie af stor betydning for dansk madkultur i vor tid. I en periode på 25 år har de medvirkende introduceret nye råvarer, givet glimt af fremmede køkkener, lært os metoder, givet ideer og slået et slag for ordentlige råvarer og anvendelsen af dem. Her 3 spændende opskrifter fra Tv køkkenet... Hvidvinsdampet stenbiderrogn 4 personer Fileter af 2 stenbiderhanner Tomater og løg fordeles på fisken og hvidvin hældes ved. Fiskesuppen hældes fra fadet op i en kasserolle. Fløden tilsættes og det koges en smule ind. Æggeblommerne piskes i saucen - den skal jævnes let, men må endelig ikke koge. Den smages til - eventuelt med lidt citronsaft, samt salt og peber - og hældes over fisken i fadet. Kan serveres med løse ris, pillekartofler, flute eller butterdejssnitter. Kalvespidsbryst med marvpanade 4 -6 personer Ca. 1 kg kalvespidsbryst Marvpanade: Løg og gulerødder skives og sauteres let i en gryde. Tages op og lægges i en bradepande. Kødet brunes på alle sider i samme gryde og lægges over urterne. Kødet krydres med salt, peber og timianblade. Til panaden hakkes eller smuldres marven i grove stykker og blandes med brødkrumme, krydderurt, fint hakket skalotteløg og stegeskyen til en grødet masse. smør et jævnt lag panade over kalvespidsbrystet og stil det i en 200 grader varm ovn i ca. 10 minutter. Kødet kan serveres på sauce med vårgrønt. Det skæres i ca. 3 cm. tykke skiver, der stilles på saucen i et varmt fad. Server også nye kartofler til. Fyldte gratinerede pandekager fra Firenze 6 - 8 personer Dej: Fyld: Sovs: Til sovsen smeltes smørret i en kasserolle. Melet bages af heri og mælken piskes gradvist i til en ret tyk sovs. Tomaterne hakkes groft og vendes i, og der smages til med salt, peber og muskatnød. Fyldet rulles i pandekagerne, der lægges i et ovnfast fad, dækkes med den lyserøde sovs og gratineres ved 225 grader, til overfladen akkurat begynder at tage farve - Ca. 15 minutter. Se alle artikler |