HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Mad til børnefødselsdag

Skrevet d. 4 Marts 2002

Mange kender sikkert situationen: der skal holdes børnefødselsdag og man skal købe gaver, have pyntet op og gjort klar, men hvad skal børnene spise?

Her er er der to grundlæggende svar:
1) Man kan overlade arrangementet inklusiv mad til en ekstern leverandør
2) Man kan tage det roligt og her læse lidt om mulighederne.

Først bør man overveje om der er et gennemgående tema eller lignende i festen - det kunne eksempelvis være sørøverfest eller blot en fest der lå i forbindelse med påsken e.l. Typisk vil børnefødselsdage med et gennemgående tema, være sjovere for børnene og de huskes med garanti længere.

Hvis der kan spores et tema, kan man bygge videre på dette, også med maden. Det er ikke så svært som det lyder, at få madretter til at passe ind i et tema. Det umiddelbare er selvfølgelig at vælge nogle retter der hænger direkte sammen med et tema eller sted, eksempelvis mexicanske pandekager med fyld eller en orientalsk risret.

Det er dog ikke alle børn, der kan overtales til at spise netop disse retter og specielt ikke til en børnefødselsdag. Derfor er en anden løsning, at "forklæde" almindelige retter. Nogle eksempler kunne være små enkle sandwich, der skåret til i passende former nu optræder som Sushi-stykker til et orientalsk tema eller som proviant-mad til et rum-tema. Børn er meget fantasifulde og leger gerne med på illusionen om, at maden er noget andet end det den er, på trods af at de godt kan se, at det nok ikke er tilfældet.

Specielt lagkager kan opbygges og dekoreres på mange måder, så de passer ind i et specielt tema. Der findes i dag lagkagepynt i alle former og skulle der ikke lige findes det man skal bruge, er der altid andre ting der kan anvendes, eksempelvis er flormelis og kakaopulver altid gode redninger. 

Et godt tip er for eksempel, at finde på et passende motiv til lagkagen og så klippe det i negativ i karton, dvs. så motivet er det som er klippet ud af kartonen. Så kan man ligge skabelonen oven på lagkagen og drysse kakao eller formelis, alt efter hvilken overflade lagkagen har, hen over skabelonen. Når skabelonen så løftes, vil motivet fremstå flot på lagkagen.


Læs mere om børnefødselsdage på www.temafest.dk



Se alle artikler