HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Te, yoga og massage (1)

Skrevet d. 26 Maj 2002

Artiklen er pga. længden delt op i 5 afsnit, hvoraf de 2 første bringes nu, og de  sidste på næste mandag (d. 3 juni).

Artikel af
Felicia Daniél, fotos af Mikkel Adsbøl

TE, YOGA OG MASSAGE - 1 del.
En formiddag i maj havde Anders Lund Madsen og jeg aftalt at mødes på Capisch, en hyggelig, lille restaurant i København. Maden ville jeg tilberede selv, da jeg havde fået lov til at låne lidt køkkenplads.  Anders var med på idéen, så sådan blev det. 
(Menuen kan du læse mere om her).

Inden interviewet var der tid til lidt snak om alt fra madgal.dk til gummistøvler, alt imens jeg på afstand holdt øje med gryderne i køkkenet. Alt i alt blev det til en god, uanstrengt stemning, og så hjalp det også meget at Anders er en ærlig og nem person at tale med. Et meget ligefremt og hyggeligt menneske.


F -
Hvordan har du forført kvinder gennem livet? Har du nogle gode tricks?

A -
Det var jo i 70erne jeg skulle forføre nogen, og det var næsten altid bare ved hjælp af te, så vidt jeg husker. Det var meget populært, man skulle altid bare lave te.

F - Medova te for at holde sig vågen?

A - Nej ikke det, det var ikke så meget teen, det var mere det med at skulle lave te, og så var det vist meget urtete dengang. Så vidt jeg husker, så var det sådan nogle grønne blade der skulle trække i umindelige tider, og det var så kodeordet for at så skulle man hjem og i seng med hinanden. Nogen forførelse var der jo egentligt ikke i det. Og så gik jeg meget til yoga, det var også smadder godt, for så kunne man spørge om de dyrkede yoga, eller også kunne man give dem massage, og så var man ligesom i gang.

A - Jeg var meget dårlig til at forføre piger, det var sådan nogle tumpede metoder, de var uelegante, men meget ærlige. Men det var altid sådan noget med enten skulle man hjem og lave te eller give massage, eller også dyrke yoga. Det var de tre hjørnestene i min forførelseskunst, og det virkede ind i mellem fordi der er sådan nogle tålmodige piger ind i mellem, der siger ’’jamen så lad os da gøre det’’. Men jeg har ikke været den store Don Juan på den måde, at jeg ikke har været særlig pæn eller smart eller charmerende eller klog eller stor eller flot, så jeg har været nødt til at snige mig ind i kvinders seng, men det kan man jo også, der er altid noget for den der søger. Men jeg har ikke kunnet forføre via de store elegante forførelsesmetoder.

F - Ingen store middage med rødvin, god mad, stearinlys og blød musik?

A - Nej. Jeg gik jo til husgerning i folkeskolen, og der lærte jeg at lave en god omelet, men jeg har aldrig brugt den forførelsesmæssigt.

F - En forførelsesomelet?

A - Nej nej, det var nok også derfor jeg ikke brugte den, den kunne ikke have forført nogen som helst. Det var meget økonomisk baseret husgerning, og det er jo en dårlig ting når man skal forføre. Ét stykke bacon og nogle æg. Det var først langt senere jeg fandt ud af, at mad kunne bruges til at forføre med.

A - Hjemme hos min familie har vi fået meget dårlig mad altid, sådan lidt fordærvet og nogle ringe retter. Og det er ikke fordi min mor ikke er et godt menneske, men det handlede meget om, at vi havde en grøddag og en fiskedag. Dengang var fisk ensbetydende med kogt torsk eller sild, og det smager simpelhen så ringe! Jeg er sikker på, at man kan lave god kogt torsk, jeg har også selv haft held med det senere, men hun kogte den jo en halv time, så skal det jo bare blive sådan noget gråt noget med sennepssovs. Stegte sild er også okay, men så lugter hele hytten jo af stegt sild hele den næste dag. Så alt det der med mad som noget fascinerende og noget lækkert, det kom langt senere.

F - Kan du selv lave mad?

A - Ja det kan jeg. Jeg var jo nødt til at lære mig det selv, og jeg er ikke nogen mesterkok, men det er mig der laver maden i vores familie. De fleste kan også øve sig op til at følge en opskrift, men der hvor man bliver god til at lave mad, det er der hvor man begynder at være i stand til at kombinere og kan alle basistingene. Så langt er jeg da kommmet nu, men jeg er ikke nogen ekvilibrist. Men det er der jeg er nu.

A - Jeg har jo også 3 børn at lave mad til, og jeg får ingen klager, selvom børn ikke er helt nemme at lave mad til.

F - Hvad er den helt rigtige stemning for forførelse? Kan det være hvor som helst?

A - Den rigtige stemning, ja, det kan være hvor som helst. Jo mindre oplagt, jo bedre. Det rigtige er, når der er gensidig sympati, ellers er det åndssvagt. Det her er et af de værste tidspunkter hvis jeg skulle forføre dig, for jeg har jo ikke ro over mig, og det er noget af det vigtigste overhovedet i alle livets forhold, og så sandelig også både når man spiser, og hvis man ved hjælp af mad skulle forføre nogen. Det er vigtigt at have ro, fred og ro, for så er man opmærksom, og når man er opmærksom på den anden, bliver det jo bare bedre. Det er jo rart at få opmærksomhed, især hvis det er en man godt kan lide at få opmærksomhed fra. Og der er det jo sjovest og mest interessant når man opnår den ro. Det er jo forholdsvist nemt og enkelt at gøre ved at tage ud i Dyrehaven og "jaah nu hygger vi os", men at gøre det i en situation, hvor man ellers normalt er meget stresset, for eksempel på en banegårdsgrillbar i Odense hvor man sidder og der fiser folk forbi, det kan være ekstremt romantisk. Hvis man formår at opnå at lave sådan en kuppel hvor alting står stille og det pludselig bliver helt roligt, og man kun har blik for hinanden, så bliver det meget forførende!

A - Husmandsmodellen er jo at man kan sådan nogle koder: Det er ude i en skov og det er om aftenen og stearinlys og alt det der, og jeg bliver så træt af at folk siger, at de skal have en rød bøf og noget rødvin og stearinlys og sådan noget, hver gang de skal sige noget om deres idé om romantik. Jeg synes noget af det mest uromantiske, det er der hvor det bliver til to lys og klokken er ni og nu skal vi... det er for oplagt. Morgener, altså en meget travl morgen hvor man pludselig lader være med at have travlt eller sådan nogle ting, det er langt mere erotisk.

Næste afsnit her... (afsnit 2).



Se alle artikler