HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Magasin Mad&Vin (2)

Skrevet d. 27 Maj 2002

Artikel af Felicia Daniél

Frugt&Grønt
Noget af det første man møder i Magasins nye Mad&Vin, er grøntafdelingen.
Her finder man det mest alsidige udvalg af frugt og grønt længe set. I
boderne er alt fra kærlighedsfrugten Lychee (Litchi chinensis) fra Østens
land, til de meget spændende Japanske Pærer, som er langt mere spændstige end de danske. Kødet smelter næsten når det rammer tungen, hvorfor pærerne også har fået tilnavnet champagnepærer.


Et andet af afdelingenssærpræg, er et stort udvalg i dansk frugt og
grønt. Derfor kunne Magasin ved åbningsreceptionen 16. maj 2002 også stolt præsentere årets første store, gode, røde og smukke, danske jordbær.

Indenfor grønt var der stort set alt. Som stor råvareentusiast må jeg sige,
at det eneste jeg kunne sætte en finger på, var priserne. Til hverdagsbrug
kan ikke alle følge med, men til gengæld får man virkelig også den kvalitet,
man betaler for. Magasin Mad&Vins frugt og grønt er et sandt paradis af
eksotiske, såvel som kendte, varer. Her skal man virkelig søge noget særegent for at gå forgæves.

Kaffe&Te
Magasin har længe ønsket at gå over til eget mærke, og med det nye Mad&Vin er varehuset et skridt nærmere. Således kan Magasin nu tilbyde egen kaffe og te i større udvalg blandt kendte mærker. I kaffeafdelingen, såvel som i alle andre afdelinger i supermarkedet, er der altid betjening af en specialist, og jeg må sige vi var imponerede over deres viden, her ved de hvad de taler om, fordi de kan lide det, de laver. Det vil sige, at man til hver en tid kan henvende sig til en medarbejder og få hjælp til at komme hjem med den helt rette kaffe eller te.


Christopher Rytter er afdelingsleder for kolonialvarer i Mad&Vin, alene denne afdeling har flere varenumre end en hel Netto-butik.

Her ses Christopher foran afdelingen med Kaffe og te.

 Ydermere kan man snuse til og smage på varen, og har man tid, er det også muligt at sætte sig lidt i en blød stol i det dertil indrettede hyggehjørne (Se foto).



To stole og et lille bord placeret under et træ med afrikanske masker leder tankerne på varmere himmelstrøg, en sand lille tankeoase midt i "shopperierne". Har man lyst til noget varmt at drikke på stedet, er det muligt at nyde en god kop efter eget valg i den tilstødende kaffebar.

Vin&Viden
At træde ind i området med vin er, som at træde ind i en kølig grotte. Først
mødes man af et langbord i gammelt træ. Her er det muligt at sidde ned, mens man taler med en kyndig vejleder, og er man interesseret, kan man prøvesmage en overordentlig stor del af vinene. Går man lidt videre, finder man ved siden af kassen noget lidt spøjst. Først kunne vi ikke helt definere fænomenet, men det viste sig at være noget så genialt som en ekspressnedkøler. Der er plads til to forskellige størrelser
flasker, og meningen er, at man lynhurtigt kan få nedkølet den valgte vin
eller champagne, således at man kan tage direkte på pique-nique, til
reception eller i sidste øjeblik kan købe ekstra vin til festen. Videre ad
terrakottaflisegangenes bløde kølighed, finder vi store tønder lagt som
vinreoler, og vin af enhver tænkelig art.

 
Med over 700 forskellige vine, har magasin det hele indenfor priser, nationaliteter, sødme, fylde, terroir, dybde, karakter, lagring og aroma, og er den ønskede vin ikke at finde, skulle det undre mig, om ikke den kan bestilles hjem.
Mad&Vin importerer selv 80% af deres vine. For at være sikker på, at forhold, kvalitet m.m. er, som de skal være, besøger kyndige jævnligt leverandørerne.
Dette bevirker også, at der ikke er nogen mellemmand til at tjene penge, der kunne gøre vinene unødvendigt dyre.
I den tilstødende vinbar, kan størstedelen af sortimentet desuden købes glasvis.

Røde Kors&Klub 10
Mad&Vin støtter Røde Kors i Danmark. Således havde chokoladeafdelingen til åbningsreceptionen kreeret et 400 kg tungt marcipanbrød, og inviteret Det Brune Punktum til at skære for. Brødet blev delt i små bidder, som hver blev solgte for 5 kroner, der ubeskåret gik til organisationen.
Derudover sælger Mad&Vin, ligesom vi gør det her på madgal.dk, Morten
Heibergs dessertsirup lavet specielt til Dansk Røde Kors, da Morten er en
af de ti udvalgte i årets Klub 10. Det øvrige Magasin forhandler også andre Klub 10 produkter, blandt andet Dyhrberg/Kerns Røde Kors halskæde.

Sødme&Chokolade
Mad&Vins chokoladeafdeling hedder Chokoladeværkstedet, og ikke for
ingenting! Værkstedet har eksisteret siden 1932, og her er kvalitet
kodeordet. Vigtigst kan nævnes, at chokoladebasen er på hele 70,5 procent, og det siger ikke så lidt endda. Chokoladen er fremstillet af ghanesiske kakaobønner, og marcipanen af søde spanske mandler, men er man til chokolade skal man ikke læse om den, man skal simpelthen slå vejen forbi. Har man lidt mere tid, bør man gøre værkstedet til et mål i sig selv, for eksempel i forbindelse med køb af sommertøj. I afdelingen mødes man igen af fagfolk, der ikke kun kan besvare et hvert spørgsmål fra den sødthungrende tunge, men også er utrolig venlige, selv når der er travlt. Og så er det store plus, at man kan nøjes med at købe lidt, men godt, og det er i hvert fald noget min figur priser her op til badesæsonen.

Her kan du læse den forrige artikel om Mad&Vin...

I næste uge kommer sidste afsnit i serien om Mad&Vin i Magasin.



Se alle artikler