HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Te, yoga og massage (3)

Skrevet d. 9 Juni 2002

Artikel af Felicia Daniél, fotos af Mikkel Adsbøl

Læs afsnit 1 her, og afsnit 2 her...

TE, YOGA OG MASSAGE - 3 del.

(Her serveres hovedretten).


A - Jamen det er jo et overflødighedshorn, og det dér er kun tilbehør? Hvor er det pænt (anskuelsespause), hvad er det?

F - Det er frisk pasta med havkat i orangeflødesauce, smagt til med salt og cayennepeber, pyntet med soltørrede ribs og tranebær, peberfrugt og chili i mix, pinjekerner, en dusk frisk basilikum og lakserogn.

A - Og hvad er det der?

F - Grillspyd med rejer og agurk på fad med salat og flere grillede rejer og lidt peberfrugt.

A - Det smager dejligt. Tænk nu hvis jeg ikke kunne lide det?

A - Det er jo det med mad, hvis det smager godt, så bliver man et bedre og gladere menneske af god mad. Lime og appelsin og citroner, det er jo det bedste jeg ved. Og jeg laver altid frugtjuice selvom jeg ikke har sådan en maskine til at gøre det. Jeg har kun en blender, men det gør ikke noget, for jeg kan godt lide det hele kommer med. Nogen gange er det nærmest frugtgrød, jeg synes bare det er så lækkert med alt det frugtkød. Dagligt udsætter jeg min familie for disse her frugtgrøder, som jeg påstår er helsejuice. Nogen gange putter jeg lidt mælk i eller sådan for at det skal kunne glide ned. Men jeg tror at lime, det er det fineste. Det har sådan en enestående smag, ja det er der jo nok meget der har, men jeg kan bare rigtig godt lide lime. Og mine børn kan også godt lide citroner. Jeg har en søn der lige er et år, han spiser en citron hver dag, endda med skræl. Det er sundt, fuld af c-vitamin, det renser man bliver gladere, og der er ingen risiko for skørbug i min familie. Så det kan ikke gå galt! Og af alt hvad man hiver op af havet. Jeg har aldrig nogensinde i hele mit liv været udsat for en spiselig ting fra et hav, som ikke var okay.

F - Har du spist vandmand?

A - Ja det har jeg, og jeg synes ikke det er noget særligt, men det var ikke ubehageligt, overhovedet ikke. Konsistensen er sjov. Vandmænd skal ligge så de mister lidt af deres vand. Men de sidder fast på tænderne, det er ikke så behageligt.

A - Alle de der håbløse skaldyr man ikke kender, de smager altid godt. Jeg har altid haft akvarium, så jeg har haft sådan en indre konflikt om at spise mine venner. Men selv akvariefisk smager godt.

F - Hvad med guppyer?

A - Jeg har ikke spist guppyer, men jeg har spist plattier, det smager jo ikke rigtig af noget. Men jeg kan godt lide de der fisk man steger og spiser hele. De smager også godt. Var det havtaske eller havkat det her?

F - Det er havkat

A - Det er sjovt med fisk, for jo grimmere de er, jo bedre smager de. Jeg kan ikke lide, øhm...

F - Makrel i tomat på dåse?

A - Nej, det er ikke det bedste! Men hvis man sidder et sted er det bedre at have makrel i tomat på dåse, end at have for eksempel en ost der har ligget nogle dage for længe. Makrel i tomat på dåse er bare kedeligt, det er ikke ond mad. Men man kan altid gøre det til et eller andet med nogle krydderier. Man skal ikke give op hvis man kun har makrel i tomat på dåse, vil jeg sige.

F - Du har slået et stort slag for pixi-bøgernes eksistensberettigelse, kunne du finde på at læse op af en pixibog for at forføre, eller er det noget der hører børn til?

A - Det var noget jeg kunne finde på dengang i 70erne, men ikke nu. Da ville det have været helt i orden.

F – Skulle det være en bestemt?

A - Ja, det skulle være en der hed Boller til Mormor, det er også en der havde noget i sig. Jeg tror ikke jeg har gjort det, men det ville jeg garanteret have gjort, hvis jeg havde vidst det. I dag er det noget der hører børn til. Jeg synes ikke man skal opføre sig som børn, når man er blevet voksen. Det er meget besnærende, især hvis man er lidt småforelskede, at være barnlige, fordi der så er en masse ting der er tilladt, som normalt ikke er tilladt når man er blevet voksne. Det er også lidt at snyde. Tit når man har lært hinanden lidt at kende og har været barnlige, så begynder man at snakke til hinanden som børn og lave babysprog og sadan noget. Det er slemt, det er ikke særlig forførende.

A - Jeg har det også sådan lidt, jeg gider ikke lege med mine børn. Jeg har tre børn og altså, jeg gider godt at være sammen med dem og er også sammen med dem hele tiden, men det der med at skulle lege med dem, jeg synes bare ikke det er fedt. Det er noget, der hører til at være børn og børn skal gøre det, men gøre det med hinanden. Det der med at være voksen og gå rundt og sådan ’’jaaa, jeg leger’’, det er i hvert fald ikke særlig forførende. Jeg har meget svært ved at lege med barbiedukker og lego og sådan noget.

F - Er Barbie sexet eller forførende?

A - Nej, det synes jeg ikke. Det er hun simpelthen ikke. Og jeg har virkelig haft mange barbiedukker mellem hænderne, og hun er ikke forførende.

F - Ikke engang som brunette?

A - Der er en negerbarbie jeg godt kan lide. Og så er der en handicapbarbie, men det er sådan mere kinky (griner). Jamen hun er bare kropsligt misforstået. Men jeg er heller ikke tiltrukket af en barbiekropstype. Og så er der alt det, en barbie aldrig ville kunne. Det ville være meget svært at date en pige med sådan nogle stive arme. At være smuk og forførende ligger meget mere i måden man bevæger sig på, taler på, ser på og er opmærksom på. Selvfølgelig er det også noget med at være smuk og have smukke bryster, stor, lækker røv og lange ben, men jeg har meget svært ved på baggrund af et billede at sige, at hende ville jeg kunne blive forelsket i, det er især mere bevægelse.

A- Måden man går på, synes jeg er enormt forførende, hvis man går rigtigt. Der er nogle der går pænere end andre, og det vil Barbie jo aldrig kunne. Og så har hun lige umiddelbart meget lange ben, og jeg synes ikke lange ben er specielt fantastisk, og så er hun meget høj, og jeg er ikke særlig høj selv. Generelt er jeg ikke til kvinder der er meget høje, og jeg har mere været på udkig efter kvinder, der var på min egen højde eller ikke lige så høje som jeg. Barbie og mig, det ville ikke være nogen fremtid.

Læs næste afnit (4) her...



Se alle artikler