HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Magasin Mad&Vin (3)

Skrevet d. 9 Juni 2002

Artikel af Felicia Daniél

Fisk&Skaldyr
Det største nye tiltag i Mad&Vin, er frisk fisk. Magasin havde ikke før en decideret fiskeafdeling, men det er der rådet bod på i deres nye Mad&Vin. Fiskeafdelingen læner sig i stilen op ad en egentlig fiskeforretning. Her er udvalget stort, specielt i specialvarer og mindre i hverdagsvarer, men da det er helt nyt med fisk, vil jeg antage at udvalget er i udvikling. Desuden er sortimentet af fisk, såvel som skaldyr, sæsonbestemt. Specielt ønskede fisk kan bestilles hjem, og alle fristelserne kan enten købes hele eller arrangeres fileterede. Mangler man et menuforslag, kan man også få det ved en snak med fiskemanden, og har man travlt, er det muligt at købe en færdigret med hjem. Helt frisk, naturligvis, lige til at varme.

2GO&Pizza
I stil med andre fast food kæder har Magasin skabt 2Go. Der er bare tre store og markante forskelle fra de kendte kæder og til 2Go. Den første er dygtige kokke, den næste gode råvarer og den tredje, at absolut alt er hjemmelavet.

Brød&Kager
Juhuu, Van Hauen er flyttet ind! Jeg kan ikke lade være med at glæde mig over denne nyhed. Der findes mange gode bagerier rundt omkring, men kun de færreste tåler at blive gjort til en kæde. Alligevel har Van Hauen med sin fire generationer gamle tradition for godt håndværk klaret turen, og at de åbner endnu et sted, gør det kun bedre. Nu er det jo endnu nemmere at finde dem! Som øvrigt bevis på den kvalitet man får, når man handler her kan nævnes, at Van Hauen desuden leverer til forskellige luksushoteller og gourmetrestauranter i København. Årsag til deres succes? At smagen er i top, alt laves helt fra bunden, og at Van Hauen til dels også tænker økologisk.

Øl&Vand
Er der noget som en kold, velsmagende øl i sommervarmen? Tapas, solskin og en kold øl i Villahavens solstol, i den lokale park, på tagterrassen eller  midt i stuen foran de åbne vinduer, kun fantasien sætter grænser. Mad&Vins udvalg satser især på de danske bryggerier i alle størrelser, men faktisk er det variantmæssigt muligt at komme jorden rundt, så hvorfor ikke slå vejen forbi, snuppe sig en kølig bajer og drømme sig et andet sted hen? Her er øl fra de største til de mindste bryggerier, fra Hancock og Thisted Bryghus til de helt store som for eksempel Heineken og Hövels. Magasin søger at gøre nydelse og shopping til en helhed, hvorfor man også i forbindelse med ølafdelingen finder en tilhørende bar, dog i den ende af Mad&Vin, som de har valgt at kalde markedspladsen. Denne indbyder i lige så høj grad som de øvrige til et hvil eller en god afrunding på indkøbsturen. Her kan man få skænket sin yndlingsøl i spændende omgivelser og godt selskab. Har man mere lyst til at drikke øllet et andet sted, kan man gå i afdelingen for øl&vand og købe den gyldne væske med hjem.

Er man i øvrigt ølentusiast, bør man klikke forbi: http://www.allright.dk/beerlist.asp, her findes en liste med hele 776 øl fra ind- og udland.

Aviser&Magasiner
At bruge aviser og magasiner som overskrift, er ikke helt korrekt. Magasins nye afdeling for blade er en shop man bedst kan betegne ’Drugstore’. Her er alt til det travle menneske på farten; barbergrej, deodorant, hovedpiller og øvrige hygiejneartikler, Tips&Lotto, slik og selvfølgelig blade og aviser i et ubenævnligt udvalg, heller ikke her er der sparet på noget.

Kolonial
Ubeskriveligt. Jeg tror aldrig jeg i Danmark har set så mange forskellige varer, i alt fra hverdag til fest samlet på ét sted, og slet ikke i så behagelige omgivelser. Her er lyst og nordisk blandet med italiensk og amerikansk. Her er fra den fineste foie gras på konserves til italiens pålæg i plastikpakker og mejeriprodukter fra Grambogård. Mad&Vin importerer selv sine varer, så er der noget man søger, information man ønsker eller bare et godt råd er der kun én logisk ting at gøre: Spørg!

Ost&Pølser
Endnu engang forbløffes man. Her er de særeste oste, som en ikke-ostekyndig som jeg, kun kan finde fascinerende. Gamle, kulørte, stærke, milde og oste med specielle navne. Men hvad jeg fandt endnu mere fascinerende var den kvinde, der stod bag diskens viden. Hun kunne de fleste ostes historie uden mangler, deres konsistens, smag, karakteristika. Jeg var imponeret! For pølser gjalt det samme. En kender bag disken, et stort udvalg i specielt italienske og spanske pølser, stærke, milde, røgede, krydrede og saltede fra egen import.

Bent er slagtermester i Mad&Vin, her viser han stolt udvalget af ost og pølser...

Alle tænkelige variationer har fundet vej til dette overflødihedshorn af en kælderetage i København, og alt i alt kan jeg kun se et minus ved det hele: Det synes mig umuligt nogensinde at nå igennem alle herlighederne!



Se alle artikler