HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Mexico i Vestergade

Skrevet d. 17 Juni 2002

Mexicansk mad i Vestergade – Odense/København
Et pudsigt tilfælde jeg følte mig inspireret til at følge op på, og hvordan gør man det bedre end ved at besøge stederne og smage på maden? Altså drog jeg med en veninde i hånden af sted til Odense en tirsdag i maj for at besøge El Torito, Odenses nye, populære mexicanerrestaurant.

T = Tjener

F = Felicia



HVOR: El Torito Cantina Mexicana, Vestergade 21, DK-5000 Odense. Tlf. 66 13 02 02

WEB: www.el-torito.dk

ÅBNET
: 13. april 2002

BESTYRER: T: Mack Beyk, som også selv har stået for indretningen.

KOK: T: For mange kokke fordærver maden, men vi har en køkkenchef, Miguel Angel, og en kok der har lavet mexicansk mad i 4 år, Thomas Nielsen.

MEST POPULÆRE RET: T: Borrito eller Ensalada.

ANBEFALES: T: Fajita, men det er en meget stærk ret.

SPECIELT VED STEDET: T: Vores anderledes atmosfære. Og så har vi levende mexicansk musik hver lørdag. I hverdagen kommer her også mange lokale mexicanere, det er med til at gøre det autentisk at komme her.

Desuden prøver vi at variere vores menu meget. Derfor vil vi lave nye menukort mindst to gange om året, og helst et til hver sæson. Der vil stadig være favoritretter der går igen, men hvis man kommer her ofte, er det spændende at kunne se frem til, og rart for kokkene at lave noget forskelligt.

Vi har også aktuelle tilbud på spisesedlerne udenfor og menutilbud på dækkeservietterne.

KRYDDERI: T: Det mest brugte krydderi er ikke sådan lige at sige, da vi bruger mange i blandinger. Ikke nødvendigvis for at gøre maden stærk, hvis en ret er stærk er det markeret med en chili i menukortet, men for at give maden den rette smag. Og vi bruger mange marinader.

STEDET: F:Nu er jeg jo københavner, så mine ord er så ærlige som noget, da jeg ikke har nogen som helst tilknytning til Odense. Og jeg må sige – det var det sted, der var flest mennesker dén tirsdag! Faktisk måtte flere gå forgæves, og det skyldes bestemt ikke kun, at stedet er nyt. Det har, foruden en himmelsmuk tjenerinde, en virkelig venlig og imødekommende betjening, en hyggelig atmosfære, og god plads mellem bordene. Der er fint pyntet op med sombreros, smukke, håndlavede kander og matchende askebægre, spøjse håndskårne hjorte (der er ingen hjorte i Mexico),  Jomfru Maria-billede i køkkenet, kaktusser alle vegne og andet typisk mexicansk pynt, primært af egen import.



Helt mexicansk er det dog ikke, den snigende lette nordiske stil og det lidt søgte mexicanske, ledte mere tankerne i retning af en mexicansk restaurant i Spanien, men maden er autentisk og det meste personale har en form for mexicansk tilknytning hvis ikke de selver mexicanere, og det er jo det, der tæller.

Menukortet er sjovt, flere steder er små kommentarer til gæsten, og det præsenterer et bredt udvalg i mexicansk mad med priser fra 39kr for en suppe (Sopa Mexicana) til 179kr for den dyreste ret, der dog er en steak (El Marcko) hvilket ikke er typisk mexicansk, hvorfor den reelt dyreste ret må være Fajita til 149 kr.
Inkluderet i prisen er på hverdage fri salatbar (kun ved køb af hovedret), og jeg må sige, at det er længe siden jeg sidst har mødt en så frisk af slagsen, særligt var deres kæmpe capers imponerende spændstige. Blandt kendte dressinger som creme fraiche  og Thousand Island, var desuden en spændende mexicansk, man let kunne blive forfalden til. Lige umiddelbart smagte den af noget i retning af frugtyoghurt, men da først den blev blandet med den valgte salat, blev den virkelig lækker. Vinkortet var moderat, og det indeholder også en mexicansk rødvin.

Da maden endelig kom – Odenseanere har en anderledes imponerende tålmodighed med hensyn til ventetid – var vores første reaktion, at den visuelt var meget tiltalende. Da vi nåede til at stikke gaflen i retterne, var smagsløgenes dom den samme: Lækker og veltilberedt mad. Dog var der et enkelt minus til det serverede, jeg havde bestilt fisk, og den havde altså fået lov til at blive en anelse tør, hvilket jo gør fisk kedelig. Ellers kan jeg ikke sætte en finger på stedet, der var pinligt rent i køkkenet og på toiletterne, og Sundheds Ministeriets rapport viste et stort smil. De øvrige gæster virkede glade, tilfredse og rigtig mange blev længe, hvilket jo må ses som et tegn på, at de hyggede sig.

Hver lørdag kan man høre original, levende mexicansk musik, og medarbejderne var såre venlige og tog sig tid til den enkelte gæst, selvom der var helt fyldt op og ventende gæster i baren.

VI FIK: Jeg havde en veninde med ud at spise, da det kan være svært at vurdere maden ud fra bare en enkelt ret, og jeg simpelthen ikke er i stand til at spise store mængder mad alene.

Hendes menu: Burrito de Torito, hvilket er en mexicansk pandekage fyldt med ris, løg, cajun sauce, grillede bønner og kylling eller oksekød efter eget valg (dog med en lille prisforskel). Dertil guacamole, creme fraiche og salsa samt årstidens grønt. Flot og overdådigt anrettet, og det lykkedes hende ikke at spise op. Da retten er en hovedret og det var på en hverdag, hørte der salatbar til. Min ret var også en hovedret, så vi valgte at bruge salatbaren som forret.

Min menu: Jeg havde valgt Filete de Pescado, hvilket betyder filet af fisk. Denne serveredes på en grillet tortilla med grøn pesto sauce og frisk grønt til. I menukortet stod at der medfulgte kartofler, men med en koks frihed var de altså skiftet ud med tortilla den dag.

Vi drak begge vand til, og jeg en Sol, hvilket er en mexicansk øl næsten identisk med Corona. Øllet serveres med en limebåd stoppet ned i flaskehalsen for at opnå den korrekte, friske smag.

Til dessert delte vi en portion Bunuelos med is og nødder, hvilket er lune, sprødristede tortillatrekanter strøet med sukker og kanel, og serveret med is og valnødder. Meget delikat ret, og god fordi den let kan deles. Til fik vi Magaritas shots på husets regning. Alt i alt lød vores regning på 344 kroner, men så var vi også mætte og havde fået en god oplevelse med i bagagen, da turen mange timer senere gik tilbage til København. Er man i Odense, er restauranten bestemt et besøg værd, og skal man varme op en lørdag aften, kan jeg kun anbefale at slå et smut forbi, om ikke andet så for en drink og for at mærke stemningen!

I næste uge kan du læse om Chicos Cantina i Vestergade i København



Se alle artikler