Cykelkokkens opskrifterSkrevet d. 6 August 2002Cykelkokkens menu for 4 personer
Rejefarseret courgetteblomster med kørveldressing
4 stk. courgetteblomster
100 gr. Black tiger rejer
1 dl piskefløde
1 æg
20 gr. rødbedespire
2 dl vand
Fremgangsmåde
Rejerne blendes med en smule salt. Tilsættes en æggeblomme og blendes færdig med piskefløden til farsen er jævn.
De skyllede blomster fyldes herefter med farsen ved hjælp af en sprøjtepose og dampes i en gryde under låg.
Anrettes på et leje af rødbedespire. Kørveldressingen serveres à part.
Kørveldressing
1 håndfuld frisk kørvel
2 dl. olivenolie
1/2 lime
Salt/peber
Fremgangsmåde
Alle ingredienser blendes sammen og hældes herefter gennem en sigte.
Grillstegt kalvekrone m/ gul pigment sauce og Portobello Rösti
1 kg kalvekrone med ben
Friskhakket basilikum
4 stk. Portobello svampe
Fremgangsmåde
Kalvekronen vendes i friskhakket basilikum, salt og peber. Steges med ben på grillen ved høj varme i ca. 5 min på hver side. Trækkes væk fra de varmeste gløder og et varmefast låg eller folie lægges over grillen. Herunder steges kalvekronen ca.20 min.
De hele svampe grilles ca. 5 min. på hver side.
Kalvekronen trancheres og placeres på fadet. Ved siden af lægges Rösti med en svamp som "hat". Saucen serveres à part.
Gul pigment sauce
1/2 kg gule peberfrugter.
1/2 grapefrugt
1/2 dl. hvidvin
1/2 dl. vand
salt/peber
Fremgangsmåde
Peberfrugterne grilles hele indtil de tager farve. Frugterne pilles, flækkes og renses. Frugtkødet dampes 10 min. i vand/hvidvin. Derefter blendes dette og smages til med salt og peber. Saucen opvarmes og tilsættes små stykker grapetern inden servering.
Rösti
½ kg kartofler
Hakket timian
Olivenolie
Salt/peber
Fremgangsmåde
Kartoflerne skrælles og rives på den grove del af rivejernet. En håndfuld presses for væde og tilsættes friskhakket timian, salt og peber. Steges som en flad pandekage af samme størrelse som de hele svampe ca. 8 min på hver side.
Nutellanas med vanillecreme.
4 stk mini ananas
¼ glas Nutella
½ l. Cheasy vanillecreme
Fremgangsmåde
Ananasen skrælles tyndt. Langs de sorte "øjne" i frugtkødet laves en rille hvorved disse fjernes. Rillerne udfyldes med Nutella fra en sprøjtepose.
Ananasen sættes på den kolde vanillecreme.
Se alle artikler
|