HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Far lugter brændt

Skrevet d. 12 Juli 2004
Bogen redegør også for, hvad der er forskellen på trækul og trækulsbrikketter – noget jeg aldrig har set andre steder. En enkelt oplysning er jeg lidt i tvivl om: hvis grillens diameter er 47 cm, skal der bruges 37 briketter, hedder det. Jeg har ikke tjekket…..

Efter alle de indledende oplysninger følger anvisningerne på en række marinader, blandt dem også ’tørmarinader’: blandinger af f.eks. krydderurter, der gnides ind i kødet – sådan nogle kaldes på engelsk ’rubs’ – så bliver det også sat på plads! 50 lækre opskrifter ledsaget af appetitlige fotografier afrunder bogen – hvis eneste ulempe er, at den simpelthen ikke er til at overtale til at ligge opslået på bordet uden at en anden og tungere bog assisterer.

Lindhardt og Ringhofs bud på en sommer grillbog ligger fint opslået uden hjælp. Den hedder ”Far lugter brændt” og er en meget personlig bog. Den er let og underholdende at læse og man synes nærmest, at man kender forfatteren personligt efterhånden: han har mange gode råd til læseren – de kommer i en hyggelig strøm gennem siderne, der er illustreret med fotografier, der virker mindre ’sat op til fotosession’ end det efterhånden er almindeligt. Det kunne se ud som billederne er taget ved forfatterens egen grillfest og rådene kommer fra hans egen erfaringer: Når man f.eks. laver brugere skal man lave en fordybning i midten af den ene side af dem, så kanterne bliver tykkere end midten: når burgeren så grilles, bliver den flad – kommer ikke til at ligne en tennisbold: sådan lyder et af tippene i ’Burgerskolen’ – der er også en ’ pølseskolen’.

Nogle af opskrifterne er ret fantasifulde: hvad f.eks. med ’Kylling på dåse’? Eller ’Fasan på trone’? Begge opskrifter kræver en dåse – henholdsvis en øldåse og en tomatjuicedåse, som fjerkræet trækkes ned over og står på over grillen. Sidste opskrift er lækkerier fra grillen: omfattende en kombination af chokolade, kiks – og marshmellows!


Se alle artikler