HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Supersize me

Skrevet d. 15 Juli 2004

Da Morgan hørte om to unge pigers sagsanlæg mod fast-food kæden McDonald’s – og samtidig kunne følge de stigende overvægtsproblemer i USA, syntes han pludselig, at der var noget, der ikke hang sammen. For at finde ud af om det er manden eller maden, der har magten i det amerikanske samfund, satte han sig derfor for at dokumentere dette kamikaze-projekt.

I 30 dage lever han udelukkende af måltider fra McDonald’s under visse regler, som han selv opstiller. Han skal bl.a. altid svare ’ja’ til spørgsmålet, om han ønsker en ’supersize’ menu! Han måles og vejes og overvåges nøje af 3 eksperter, og selvom han hurtigt føler sig en smule ’McDårlig’, på trods af en stor kærlighed til burgere og fritter, viser de fysiske og psykiske følger af hans nye kostvaner sig alligevel at være mere chokerende end forventet… Under forsøget rejser han samtidig rundt i USA og taler bl.a. med ganske almindelige mennesker og en række institutioner om deres forhold til fast-food og madvaner i øvrigt. Og filmen tegner et meget underholdende, ligefremt og interessant billede af amerikanernes (mad)kultur. V

i

Vi kan røbe med det samme, at Morgan Spurlock overlever testen, men ikke helt uden mén. Han siger selv ”Jeg håber folk vil nyde filmen – den har været forbundet med en del smerte og lidelse - mest for mig".

Den kontroversielle Supersize Me vandt prisen for bedste instruktion på Sundance Film Festivalen 2004 og åbnede med nogle helt fantastiske resultater i USA d. 7. maj.

 

Filmen har dansk premiere i dag i en række biografer landet over.



Se alle artikler