HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Vind 10 kg ost

Skrevet d. 26 Juli 2004

Ost er en vigtig ingrediens i alverdens madlavning - også den danske.  Fra at være meget konservative i vores forbrug af oste og kun indtage Danbo, sælges der i dag alverdens oste og igen er det nok charterturismens indtog som skal have en stor del af æren for denne "nyopdagelse" af ost.

I øjeblikket har de små danske og udenlandske mejerier stor succes med deres oste. Det skyldes dels en stigende modvilje mod den store koncentration i mejeriproduktionen, som gennem de seneste år har medført en kedelig ensretning af smagen. Dels en søgen tilbage mod det oprindelige og sporbare - altså det gamle håndværk og mælken fra den enkelte bondegård.

I Danmark er der pt. en god håndfuld mindre mejerier som klarer sig ganske godt med deres produktion af gode kvalitetsoste. Det er navne som bl.a. Nørup - Thiese - Naturmælk - Grambogaard - Steensgaard - Hedeagergaard m.fl. Flere af disse har efterhånden fundet vej ind i enkelte supermarkeders kølediske og er et must for enhver ostehandler. Endvidere leveres en del af disse lige til døren af bla. aarstiderne.com og GaardbutikkenDirekte.dk.  

 

 



Se alle artikler