HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Ribs

Skrevet d. 2 August 2004
Ribsbusken har været dyrket i Norden siden middelalderen og noget tyder på at busken stammer herfra da de ældste frøfund er gjort på stenalderbopladser i Danmark. Ordet ribs er arabisk og kommer af ordet ribas/Rabarber) eller det tyske ord rebe, der betyder vinranke. Bærrene er blevet spist ligesom druer og ribs er også blevet ovntørret og brugt som erstatning for korender. Ribssaft er brugt som citron i punch og ribsgele bruges også som tilbehør til kødretter evt. lagt i udhulede pære eller æblestykker. Ribs har et højt pektinindhold og er derfor velegnede til gele. Ribssaft kan købes året rundt men friske ribs fås kun i sæsonen nemlig juli og august. En pige der er sur kaldes for et surt ribs.

Se alle artikler