HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Frederiksberg er økologisk´est

Skrevet d. 2 August 2004

Det viser en ny undersøgelse, som Coop Danmark har gennemført på basis af salgstallene for Kvickly, Kvickly xtra, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen, LokalBrugsen, Irma og Fakta i 1. halvår 2004.

For 2. år i træk har Coop kortlagt de økologiske varers omsætning i samtlige danske kommuner.

På Frederiksberg udgør de økologiske varer nu 8% af den totale omsætning, og dermed overtager kommunen 1. pladsen fra Birkerød, der sidste år lå nummer 1. Den nordkøbenhavnske kommune har haft en lille tilbagegang og er røget ned på 3. pladsen. Derimod er salget i Lyngby-Tårbæk kommune vokset med 15%, og kommunen er rykket op på 2. pladsen.

”Samlet er salget af økologiske varer steget med 2 procent i 1. halvår 2004. Og det er en udvikling, der trækkes af de større byer i almindelighed og København i særdeleshed. Derimod er salget i små landkommuner meget beskedent med andele under en halv procent,” siger miljødirektør Mogens Werge, Coop Danmark.

Derfor har Coop-butikkerne i byerne væsentligt større sortiment end i landkommunerne. Men for at give de kunder i de små byer, der er interesseret i økologi, udvikler Coop specielle abonnementssystemer, hvor økologiske kasser kan bestilles via Internettet til den lokale butik. Foreløbig har det resulteret i økologiske kasser med henholdsvis frugt & grønt, brunch, grill og weekendvarer. Hvis disse forløber tilfredsstillende, vil der komme flere tilsvarende kasser inden for andre vareområder.

Økologiens Top 10:

Frederiksberg (Placering sidste år: 2)
Lyngby-Tårbæk (3)
Birkerød (1)
København (5)
Gentofte (4)
Værløse (7)
Hørsholm (8)
Albertslund (6)
Søllerød (9)
Hinnerup (10)



Se alle artikler