HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Whiskey er den nye trend

Skrevet d. 2 August 2004

af Kristian List

Det handler typisk om irske og skotske maltwhiskyer. De eksklusive og ofte meget dyre, gyldne dråber fra gamle og velrenommerede destillerier. Highland Park, Macallan, Glenfiddich. Der er mange.

Uden cigaretter og nøgne piger
Man går seriøst op i whiskyen, på linie med de dyreste vine, men til forskel fra vinkredse, er der sjældent den samme form for ’snobberi’ eller sofistikation at spore i whiskyklubberne. Drikken i sig selv bringer det hele ned på jorden, selvom whisky i fremstillingen er en mindst lige så stor videnskab som vin.

Men whiskyen bliver ikke bare bællet på værtshusmanér. Endelig ikke. Når en flaske kan koste flere tusinde kroner, drikker man den med lige dele respekt og udsøgt nydelse.

Stor deltagelse
I slutningen af september afholdt det lokale whiskylaug i Kolding whiskymesse for andet år i træk. Her diskede en række danske importører op med 250 forskellige slags whiskyer, der alle kunne prøvesmages, og der kunne fortælles historier om den dyre drik. Der blev holdt foredrag og konkurrencer i blindsmagning.

Men det er ikke kun på foreningsplan, whiskyen har holdt sit indtog i Danmark. Mange interesserer sig for whisky på et helt privat hobbyplan. Det kan være en dyr hobby. Men på den anden side behøver man jo ikke at købe og smage alle de forskellige varianter. En jagerfly-entusiast køber heller ikke alle de modeller, han synes er fascinerende.

Dansk import
Det er blevet nemmere og nemmere at have whiskyen som hobby de senere år. Flere importører har fået øjnene op for danskernes stigende interesse, og de gamle importører har oplevet en hel ny opblomstring i deres forretning.

De gode single malt whiskyer starter ved omkring 350 kroner flasken, mens blandingswhiskyer fås noget billigere.



Se alle artikler