HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Spis af "The Big Apple"

Skrevet d. 6 August 2004
Det kvintessentielle sted for den slags er Sparks Steak House 210 E. 46th St. mellem 2nd & 3rd Avenues, som har det hele plus en usædvanligt velforsynet vinkælder. Ydermere kan du beundre fortovsfliserne lige uden for restauranten og tænke tilbage på julen 1985, hvor mafiabossen Paul "Big Pauly" Castellano udåndede netop her, efter at være blevet ventileret af to attentatmænd, som ikke en gang havde pli nok til at vente til manden havde fået sin middag. Han blev simpelt hen skudt, netop som han steg ud af sin limousine, og kun et kvarter senere trillede manden, der havde bestilt dette det første større mafiamord i New York siden 1957 forbi for at beundre sit dagsværk. Det var John Gotti, som fik fem år til at nyde sin sejr. I 1990 blev han idømt livsvarigt fængsel, og døde i fængslet i Illinois i 2002

Mr. John Gotti
Inmate#18261-053
US Medical Ctr For Prisoners
1900 W Sunshine St Springfield, MO 65808-4000

Ellers vil din vej føre dig forbi talløse kinesiske restauranter, koreanske take-aways, italienske trattoriaer, spanske bodegas, thailandske spisehuse og indiske madtempler. Prismæssigt vil det hele variere fra det rimelige til det ufatteligt dyre, og hvis du vil gnubbe albuer med de kendte på nogle af in-stederne, foreslår vi, at du enten tager et lån i huset inden du rejser hjemmefra, eller i det mindste beholder den gamle bil tre år endnu. Når det er sagt, skal det også nævnes, at det ingenlunde behøver at være dyrt at spise i New York. Masser af de kinesiske restauranter tager hverken hele eller halve formuer for et godt måltid mad, og burgere, pizzaer og sandwiches fås overalt for et par dollars eller fem.

Dit hotel vil sandsynligvis byde på en eller anden form for morgenbuffet, og de vil være mere end henrykte for at få lov til at slæbe et udvalg fra den op på dit værelse - mod behørig ekstrabetaling og drikkepenge, naturligvis. Men du bør mindst én gang unde dig selv at spise morgenmad på ægte new yorker-vis - siddende ved en bardisk på et sted, der reklamerer med Breakfast Specials. Her får du spandevis af tynd kaffe (amerikanere ville falde om med akut hjerteflimmer over den kaffestyrke, vi brygger i Europa), varme pandekager, ahornsirup, bacon, pølse, hashbrowns, vafler, french toast og æg i alle tænkelige varianter. De spørger altid, hvordan du vil have dine æg. Sunny side up er spejlæg, som vi kender dem. Over easy er et hurtigt vendt spejlæg. Scrambled er røræg.

Det ganske underordnet, hvor du vælger at gå hen, da der er fremragende oplevelser og formidable indtryk overalt.



Se alle artikler