HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Økologisk høstmarked 2004

Skrevet d. 3 September 2004

Hvert år i den første weekend i september er der åbent hus på økologiske gårde over hele landet. Her kan alle – store og små – nyde en dag på landet og samtidig opleve, hvad økologisk landbrug er.

Høstmarkederne har eksisteret siden 1993, hvor en lille håndfuld økologiske landmænd besluttede, at de ville holde åbent hus på samme tid. Siden da har flere sluttet sig til, og i år deltager hele 121 økologiske landbrug over hele landet.

De Økologiske Høstmarkeder giver et rigt facetteret billede af, hvor mangfoldigt det økologiske landbrug er. Når du læser beskrivelsen af de enkelte høstmarkeder vil du også se, at ikke to er ens. Der er alt fra bittesmå landbrug til store godser. Der er landbrug, som har været drevet økologisk i en menneskealder og andre, der kun lige er begyndt. Nogle steder er der både heste, grise, køer og får – ja sågar en struds! – og andre steder finder man ingen dyr, men en mangfoldighed af frugt og grøntsager - ja, endda vin! Mange steder byder landmanden og hans familie på rundvisninger og forskellige lettere traktementer, der er salg af økologiske varer og forskellige og masser af tilbud til børnene.

Alle de landbrug, der deltager i De Økologiske Høstmarkeder er naturligvis statsautoriseret økologiske.

Du kan også besøge økologiske landsbrug på andre tider af året. Se listen over økologiske besøgsgårde på: www.besoegsaarde.dk Besøg også de økologiske gårde med stalddørssalg, gårdbutik og torvesalg og lad dig friste af de mange lækre tilbud på www.stalddoer.dk

Økologisk Landsforening koordinerer De Økologiske Høstmarkeder og ønsker alle


Rigtig god fornøjelse!



Se alle artikler