HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Peberod

Skrevet d. 6 September 2004

af Lizzie Bach, Meals.dk

Peberrodens udrensende virkning, som allerede er beskrevet i gamle urtebøger, kan forklares ved, at virkestofferne, som via de øvre afsnit af tyndtarmen befordres over i blodet, ret hurtigt udskilles gennem nyrer og urin eller åndedræts­organerne og dermed virkelig udøver en udrensende virkning i disse organer.

På den måde forstyrres den godartede floras vigtige arbejde med vitaminproduktionen i tyktarmen ikke, dvs peberrodens positive medicinske dybdepåvirkning har ingen uønsket bivirkning på tyktarmens bakterier.

Derudover er den en fremragende leverandør af vitaminer og mineraler som calcium, magnesium og fosfor.

C-vitaminindholdet pr. 100 gram er gennemsnitlig 114 mg, og det er ret nøjagtigt det dobbelte som i en citron. 

Sansestormer i madlavningen

Producenterne leverer den som grøntsag, fløde- eller æblepeberrod.

Peberrod er fremragende til kød- og fiskeretter, pikante saucer, dips eller som salatsaucer. Kogt kød samt vildretter og røget laks får ligeledes et smagligt fremragende supplement, ja selv den almindelige forloren hare.



Se alle artikler