HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Dagens Tip

Skrevet d. 11 November 2001

Citroner

engl. lemon, fra citron, ty. zitrone, ital. limone

Meget basic, findes i hele verden og hos købmanden rundt om hjørnet. Kan bruges til madlavning, bagværk, smagsforstærker, pynt og sågar til at vaske op i.

Dens saft er sprudlende, den fremhæver aromaen og holder på friskheden. Den - ubehandlede - skal får søde sager til at smage som i gamle dage og pifter saucer op.

Idéer

- Citron i salat smager friskt
- Citron i supper og saucer pifter op
- Citronskaller i gullasch
- Dampede citronskiver til fisk
- Sukker kan karameliseres med citronsaft, til vanilleis med bær
- Citronsukker: skræl skallen tyndt og læg den i en sukkerdåse; eller: riv skallen med et stykke hugget sukker.

Kilde: Basic Cooking - Køb den her...



Se alle artikler