|
Ken Hom - kinakokkenSkrevet d. 17 September 2004
Ken Hom er født i Tucson Arizona, hvor hans kinesiske forældre boede efter at være udvandret til Amerika i 1920erne. |
Under sin opvækst opdagede Ken Hom, at amerikansk mad var usmagelig sammenlignet hans mors kogekunst. Hun plejede at sende ham i skole med varme ris og stegte grøntsager i en termoflaske til hans kammeraters store misundelse.
Som 11-årig begyndte Ken Hom at arbejde i sin onkels restaurant, hvilket han husker tydeligt; - Jeg lave alt, og det blev min kulinariske grunduddannelse, fortæller han.
I 1969 rejste Ken Hom til Californien; - Det var der alting skete, og jeg ville gerne være et blomsterbarn, siger Ken Hom.
Han studerede kunsthistorie og fransk historie, men efter et års ophold i Frankrig begyndte han at undervise i madlavning for at tjene til uddannelsen.
Ken Homs første bog var om kinesisk køkkenteknik, hvilket førte til en artikel i New York Times. En artikel, Ken Hom betegner som et vendepunkt i hans liv. Artiklen gav adgang til den første tv-serie, som blev en stor succes.
I dag har han skrevet mere end 12 bøger om kinesisk madlavning og har produceret fire tv-serier om det asiatiske køkken.
Ken Homs passion for mad er dybt forankret i det kinesiske køkken. |
Se alle artikler
|