| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Rabat ved storkøbSkrevet d. 17 September 2004Flæskesteg, svinemørbrad og frikadeller er store favoritter på danskernes bord. Men hvor er svinekød egentlig billigst - hos slagteren eller i supermarkedets køledisk? Rabatten undersøgte prisen på en halv gris begge steder.Hos en slagter kunne Rabatten købe en halv gris - finparteret efter kundens egne ønsker - for kr. 850. Den halve gris kan f.eks. blive til følgende udskæringer hos slagteren: - en stor ribbenssteg - et stykke kogeflæsk - et slag til rullepølse - noget fersk spæk - en skinkemignon - en skinkesteg med sværd - skinkeschnitzler - skinkekød i tern - en skinke-culotte-steg - en svinemørbrad - en rullesteg med svesker - en nakkesteg med sværd - nogle nakkekoteletter - to store kamstege (flæskestege) - 8-10 store svinekoteletter - nogle stege- og kogeben - nogle ribben til grillen - 6-7 kilo småkød til fars - et halvt hoved, hale og fødder Rabatten satte Viggo Mathiessen, faglærer på teknisk skole, til at undersøge, hvor meget gris, man vil kunne få for de samme kr. 850 i køledisken i supermarkedet. Viggo fandt følgende svine-udskæringer for kr. 842,71 i supermarkedet: Udsendelsen blev den den 18. august 2004 Se alle artikler |