HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Ugens vinnyt - uge 47

Skrevet d. 18 November 2004
Ny dansk vinhandel

Vinea Nordic hedder en ny vinhandel på Frederiksberg. I mandags var der åbningsreception og ejeren, franske Corentin Bauer, tog imod i de små, lyse lokaler. Bauers sortiment er fransk og af meget høj kvalitet. Det er bl.a. lykkedes ham at få agenturet på champagnehuset Egly-Ouriet (en af Parkers favoritter), Frédéric Magnien og Domaine Billard fra Bourgogne og superproducenten Henri Bonneau fra Châteauneuf-du-Pape.

Den mest spændende producent er dog nok Xavier Copel's Primo Palatum. Det er vine, der er meget svære at få fat i, da de kun laves i yderst begrænsede mængder og selvfølgelig af meget høj kvalitet. Den mest spændende vin fra Primo Palatum var uden tvivl kultvinen fra Cahors "Mythologia" fra årgang 2000. En helt igennem stor oplevelse med flot intens og fyldig frugt og en skøn harmonisk smag med masser af kraft og saft. De har potentialet i Cahors - bare nogle flere ville forsøge at udnytte det!

Hvis du vil vide mere om Vinea Nordic og deres eksklusive sortiment, kan du besøge dem her:
http://www.vineanordic.com/

Nyt dansk magasin om vin

Torsdag den 11. november var en speciel dag for en flok vin-entusiaster fra Århus! Da udgav de nemlig et splinternyt vinblad i Danmark og kalder det naturligt nok for Vinmagasinet. Ideen med magasinet er at ramme en bred målgruppe, der nok er interesseret i vin, men ikke nørd eller freak, bare ganske almindelig vininteresseret. Tonen i magasinet er derfor let tilgængelig og uhøjtidelig.

Jeg er selv meget spændt på modtagelsen af magasinet - ikke mindst fordi jeg selv har en finger med i det! Jeg er fast skribent og smager på bladet og rådgiver redaktionen. Første nummer har (selvfølgelig) nogle småfejl, som ikke helt kan undgås i første nummer men det præsenterer sig flot, lyst og meget tilgængeligt. Og så er forsidehistorien om Laudrup selvfølgelig med til at sælge bladet :-)

Vimagasinet udgives månedligt, er landsdækkende og udkommer i 19.000 eksemplarer de første seks måneder. Du kan købe magasinet i løssalg eller tegne abonnement. Melder du dig ind i VinForum Klub, får du det første nummer helt gratis tilsendt - du kan melde dig ind her:

http://www.vinforum.dk/cgi-bin/affiliate/click.pl?id=212

www.vinmagasinet.dk

 

 

 

 



Se alle artikler