HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

SUper mad

Skrevet d. 18 November 2004

Grøntsagssuppe med hvidløgsolie
Suppe:
2 kartofler 3 fed hvidløg 1 gulerod 1 løg 2 laurbærblade 1-2 dl fløde Salt og peber Olie:
2 spsk oliven olie 1-2 fed hvidløg Salt og peber
Brød:
1/5 pakke gær, Lidt vand, Lidt olivenolie, Mel, 1 tsk salt
Ingredienserne, undtagen fløde, koges til splat i vand. Blendes og spædes med fløde til rette konsistens. Smages til med salt og peber. Olien blendes med hvidløg, salt og peber.
Gæren opløses i lunkent vand, der tilsættes olie og salt røres/æltes med mel til fast bolle.
Bollen hæver ca. 20 min. Bages i forvarmet ovn i 5 min. ved 225 C, dernæst 10 min. ved 175 C.

Stegt skrubbe med dildstuvede kartofler
1 hel lille skrubbe, lidt mel, 3 spsk smør
( til stegning og stuvning )
Frisk dild, 5-10 kartofler, ½ citron, 1 dl mælk
Skrubben rengøres og befries for finner og hale. Vend skrubben i mel og steg i lidt smør.
Kartoflerne koges.
Smør smeltes og der tilsættes 1 spsk. mel.
Bag igennem og tilsæt mælk til rette konsistens.
Kartoflerne skæres i passende stykker og vendes i stuvningen. Før servering tilsættes frisk hakket dild. Server med ½ citron.

Æggekage med ristet rugbrød
3 æg, 1 tomat, 3 kogte kartofler, lidt frisk purløg, 2 skiver rugbrød, lidt smør, salt og peber.
De kogte kartofler fra gårsdagen skæres i halve og lægges i fad eller dyb tallerken. Ægge-ne piskes sammen med salt og peber og hældes oven på kartoflerne. Bages i ovnen ved 160 C i ca. 10-15 min. Pyntes med tomat og purløg.
Rugbrødet steges på panden med smør til de er sprøde.

Cous cous med oregano-stegt kylling
100-200 g cous cous, 1 frisk kyllingebryst, frisk oregano, ½ løg, ½ squash, ½ rød peberfrugt, salt, peber og olie.
Squash og peberfrugt skæres i små firkanter. Svitses i olie og køles ned.
Cous cous opblødes i koldt vand, tilsæt squash og peberfrugt samt salt og peber. Skær en lomme i kyllingebrystet og put friskhakket oregano i. Steg på pande. Cous cous opvarmes ved tilsætning af yderligere lidt vand. Server cous cous med kyllingebrystet på.

Pasta med broccoli og gulerod
100-200 gram pasta, 2 gulerødder, 1/3 broccoli, 1 dl piskefløde, lidt muskatnød, lidt ost, evt. parmesanost, Salt, peber og lidt olie.
Gulerod svitses i olie, derefter tilsættes broccoli, svits videre. Muskatnød, fløde og ost hældes i og simrer. Smages til med salt og peber.
Pasta koges. Bland det hele og pynt med parmesan.

Bønnes pølseret
½ røget medister, 3 skiver ost, 2 spsk stærk sennep, ½ dåse flåede tomater, 1 løg, 1-1.1/2 dl ris
Medisteren frigøres for skind og skæres i 4 stykker. Hvert stykke smøres med sennep i hver ende. Stykkerne lægges i ildfast fad med ost imellem hvert stykke. Tomater og hakket løg puttes i midten. Fadet sættes i ovnen ved 175 C i ca. 35 min. ½ l vand sættes i kog. Kom risene i ca. 12 min. Sigt det resterende vand fra og lad risene dampe af.



Se alle artikler