HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Danske bryggerier - Skands

Skrevet d. 18 November 2004

Nogen har sagt, at man må vågne op af sine drømme for at realisere dem. Bryggeriet Skands er resultatet af en tyve år gammel drøm, der endelig har fået form.

 

De danske smagsløg er klar til nye smagsoplevelser, ikke mindst på grund ølentusiasters utrættelige kamp for et bredt og varieret udbud af øl i Danmark. Derfor følte vi, at tiden var inde til at realisere den vilde plan om vores eget bryggeri.

 

2003 gik med at indrette bryggeriet og afprøve de mange ideer på et 50 liter pilotbryggeri. Gennem Ole Foldberg, den lokale købmand på Frederiksberg Allé i København, har man fået overvældende positiv respons fra dedikerede øldrikkere, der har smagt øllet.

 

Nu har man så taget konsekvensen af de gode erfaringer og installeret et 15 hl (1.500 liter) brygværk. Det betyder, at man kan glæde mange flere med øllet og at smagsvariationen mindskes betydeligt. Man brygger kun på udsøgte råmaterialer og med anvendelse af håndværksmæssige brygtraditioner

 

Man prioriterer kreativitet og fleksibilitet højt, så forbrugerne altid kan forvente sig noget nyt og spændende. Af samme grund inviteres gæsteeksperter til at producere specialiteter, såsom traditionelt engelsk ale og overgæret belgisk øl.

 

Øl er bedst, når det er friskbrygget. Derfor brygger man kun 1–2 gange om ugen for at sikre, at øllet altid vil være meget friskt, når det når forbrugernes ganer. Man tapper på 70cl standardflasker, men der er også mulighed for øl på fustager.

 

Efter man har fået det store bryganlæg, bruges pilotbrygværket med de små gæringstanke til udvikling af nye produkter. Som noget enestående i Danmark har entusiaster i fremtiden her mulighed for at prøve at brygge deres eget øl i professionelle rammer.

 

Birthe er nøglepersonen bag Skands´ øl. Hun er uddannet brygmester og har brygget øl i mange år, bl.a. hos Carlsberg. Hun har altid næret et brændende ønske om at drive sit eget bryggeri, hvor der er mulighed for at brygge mange forskellige serier og fremstille friskt øl med nye smagsnuancer.

 

Bryggeriet Skands er etableret i 2003 og beliggende i Hesselager i Brøndby.

 

Julebryg 2004
""

Den første juleøl fra Skands præsenterer sig flot med en mørk gylden, svagt rødlig farve og et tæt kremet skum. Den er let sødlig med en tydelig smag af karamel malt. Den afsluttes af en behagelig lang eftersmag af humle, hvilket samlet set gør den spændende og en smule kompleks. Der er brugt fem forskellige malttyper for at opnå den ønskede smag.

Juleøllen er brygget med henblik på, at den med den afstemte bitterhed og lette sødme er yderst velegnet til både de varme og kolde juleanretninger. Den kan naturligvis også nydes alene – helst i godt selskab.

 

Julebryg 2004 er på 6.5 % alkohol og har gæret og lagret i mindst seks uger inden tapning.

Julebryg2004



Se alle artikler