| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Hjælp til sund mad i børneinstitutionerSkrevet d. 26 November 2004Familie- og forbrugerminister Henriette Kjær præsenterede i dag Fødevarestyrelsens nye inspirationsmateriale til dette arbejde. Fødevarestyrelsen udgav for et år siden et idekatalog til skoler for at sætte fokus på sund mad. I dag fulgte så to nye kataloger til henholdsvis børnehaver og klubber. Præsentationen af det nye materiale foregik i børneinstitutionen Hyldegården i Charlottenlund. "Børn har brug for noget ordentlig sund kost, så de har energi til at lege og lære. Samtidig skal vi så tidligt som muligt lære børnene om sunde kostvaner, så vi kan forebygge overvægt og fedme. Børnehaverne og klubberne er meget vigtige aktører, fordi børnene tilbringer en stor del af hverdagen i en institution", udtaler Henriette Kjær. "Sund mad og måltider skal have en større plads i landets skoler og institutioner. Med de nye kataloger er vi godt rustet til at igangsætte aktiviteter, der støtter op om børnenes mad og måltider, både når de er små og store", opfordrer ministeren. Kraftig stigning i det usunde Desuden viser undersøgelsen, at de 4-14-åriges kostvaner bevæger sig i en uheldig retning. Der er en kraftig stigning i det usunde i perioden 1995-2002. Generelt spiser børn for meget sukker, for fedt kød, for lidt fisk, groft brød, frugt og grønt:
Om idekatalogerne Katalogerne indeholder råd og vejledning til, hvordan man formulerer en mad- og måltidspolitik og etablerer en madordning, ligesom der er ideer til aktiviteter med mad og opskrifter på sund mad, der kan laves sammen med børnene. Udover at læse i katalogerne kan landets institutioner få hjælp fra Fødevarestyrelsens Alt om kost-rejsehold, der har medarbejdere over hele landet, som gerne kommer på besøg og hjælper institutionerne i gang med arbejdet. Rejseholdets vejledning er gratis. Se alle artikler |