HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Sund mad med lavvande i kassen

Skrevet d. 3 December 2004

af Christina Nedergård

Det er vigtigt at spise sundt og varieret, for at man kan yde sit bedste. Sådan er det for alle, men for mange studerende kan det være svært at få råd til at opfylde kravet om sund og varieret kost – især sidst på måneden. Men hvis man tænker sig om og bruger lidt tid, kan man sagtens leve både sundt og godt på SU.

Køb ind med omtanke
Køber du ind hver dag? Hvis man køber ind hver dag, ryger der ofte en masse impulskøb ned i kurven, som ødelægger budgettet. Lav i stedet, så vidt muligt, en madplan for hele ugen og forsøg at købe ind til hele perioden på én gang. Og lad være med at købe ind når du er sulten. Det er meget sværere at holde sig fra unødvendige smålækkerier, når man handler ind på tom mave – én Guldbarre koster jo ikke så meget…

Og så skal man altid lige tage det obligatoriske "har jeg nu også brug for den vare"-tjek, inden man går til kassen i supermarkedet!
 
Brug rester
Hvis du har en rest champignon/peberfugt/anden "robust" grøntsag i overskud, så skær dem i skiver/tern og læg dem i fryseren - så har du fyld til noget wok eller en suppe. Det er nemt lige at hive ud af fryseren og et godt alternativ til at smide de knappe penge hos en pizzamand. Og så undgår du at smide en halv pakke champignoner ud, fordi du kun brugte halvdelen til kødsovsen.

Gå på tilbudsjagt
Tager du altid den vare, der ligger lige i øjenhøjde? Det er som regel den dyreste; Mange varer findes i en "kendt" og en discount-udgave. Køb den billigste – den ligger oftest helt nede ved gulvet.

Og så er reklamerne et ganske glimrende redskab, når det gælder om at finde gode tilbud. Du gider måske ikke skimme dem hver weekend, men gør det alligevel. Mange af de dyrere supermarkeder har nogle rigtig gode tilbud; 3 pakker brød for en 10'er eller 250 g kyllingefileter for en 10'er kan give luft i et ellers trængt budget. Bare frys det ned, så er der mad til lang tid.

Fryseren er din ven
Det kan være svært at købe små portioner, men hvis du køber stort ind, kan du lave en stor portion og fryse det overskydende i en eller flere portioner. Så har du mad til den dag, du ikke gider lave mad og ellers ville hente en pizza.

Tag madpakke med
Synes du at madpakker er kedelige? Så gør noget ved det. En madpakke behøver ikke være kedelig og du bruger rigtig mange penge, hvis du køber din frokost i kantinen hver dag. En madpakke behøver jo ikke bestå af de klassiske rugbrødsmadder, du kan tage salat eller en lækker sandwich med – kun fantasien sætter grænser.

Spis med vennerne
Lav mad med en gruppe venner en aften om ugen, hvor I spiser sammen, og lad det så gå på skift. Det er billigere at lave mad til mange, og så er du i det mindste sikker på at få ordentlig mad én gang om ugen. Og så er det oven i købet hyggeligt!

Velbekomme!



Se alle artikler