| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Porrer i ny forklædningSkrevet d. 26 August 2005af Lisse Trads
Men det er måske med den som med moden? En dag vender bøtte, og så får vi fornøjelsen af genkendelsens glæde. Og det er i grunden slet ikke så galt. Men der skal være noget, der er nyt, også for porrer. Jeg har tænkt på, hvad det skulle være, og så en dag kom ideen til mig, sådan flyvende lige pludselig. ’Der måtte kunne bruges pesto sammen med porrer’. Når jeg siger pesto, er det selvfølgelig frisk pesto, der er så let at lave. Utroligt, at de fleste affinder sig med det lysegrønne fluidum, der kan købes i de fleste supermarkeder. Ja, ja, kjeg ved godt, der er italienske butikker, der har en meget bedre en, men så er prisen også så meget bedre.
Det tager ingen tid at lave pesto, og så er den smuk mørkegrøn, næsten græsgrøn, og fryses kan den såmænd også. Det er en god ting at have i fryseren hele året.
Men det var porrerne, der skulle have en ny forklædning. Ja, ikke så meget forklædt må de blive, at vi ikke kan kende porrerne. De smager godt til alle former for stegt kød, såmænd også frikadeller, og til stegt fisk er det en uforlignelig ret. Supplerer du med en tomatsalat, der ikke har for mange dikkedarer, en god kartoffel og evt. godt brød, så er der dømt englesang, nej, jeg vil ligefrem sige ENGLEHVIN igen. Porrer med pesto (4 personer) 8 porrer Porrerne renses og skæres på langs i lange tynde strimler. Blancher dem i kogende vand med salt i 1 min. Skyl i koldt vand med det samme, og lad dem dryppe af. pesto: 2 dl olie 40 g parmesan 1 fed hvidløg 1 bdt. frisk basilikum 50 g pinjekerner (eller mandler) Alt blendes til en grov blanding Porrer og pesto blandes og smages til med salt og peber. Er godt til alt stegt kød og fisk, evt. sammen med kartofler og en tomat i skiver Se alle artikler |