Tilberedningstid Ca. 20 min.
Stk. / Personer 8-10 personer
Ingredienser
2 l. rødvin (den behøver ikke være rigtig god, men brug alligevel en til 30-40 kr.) 1 dl snaps 5 g hel kanel 10 kryddernelliker 1 tsk kardemomme 2 dl melis Mandler Rosiner |
Fremgangsmåde:
Bræk kanelen i stykker i en kande eller høj, slank skål. Tilsæt nelliker og kardemomme og hæld snapsen over. Dæk kanden til og lad det trække natten over eller min. 12 timer.
Si snapsen gennem et kaffefilter og ned i en gryde. Skold og smut mandlerne og skær dem evt. i mindre stykker. Hæld rødvin i gryden sammen med snapsen og tilsæt mandler, rosiner og sukker. Varm glöggen langsom op. Den må ikke koge, så ryger al alkoholen! Hæld glöggen på en kande eller bowle, der kan tåle varme og servér. Du kan evt. også servere direkte fra gryden. |