HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Ugens vinnyt - uge 53

Skrevet d. 29 December 2004
Frescobaldi ønsker at købe hele Ornellaia

Marquis Frescobaldi ønsker at tage fuld kontrol med kultvingården Ornellaia, som i dag ejes i fællesskab med Mondavi. Mondavi er jo overtaget af Constellation Brands og det har skabt lidt tumult på de vingårde, som Mondavi kun er delejer af.

Frescobaldi blev delejer af den toscanske vingård Ornellaia i 2002, da Mondavi overtog den fra Antinori. Frescobaldi og Mondavi havde på det tidspunkt allerede et andet joint venture, Luce della Vita. Dette joint venture ønsker Frescobladi også at overtage fuldt ud. Men som med så mange andre ting, bliver prisen afgørende, så der er endnu ikke taget nogen beslutning.

Chokolade og vin som medicin
Lægerne udskriver tonsvis af recepter hvert år, og medicinalfirmaerne har kronede dage. Men vejen til et langt og sundt liv findes ikke nødvendigvis i bunden af pilleglasset.
En række europæiske helseforskere har ifølge Svenska Dagbladet stukket hovederne sammen og har fundet frem til en ganske særlig mirakelmedicin, der beskytter hjertet mod sygdomme som hjerteinfarkt og slagtilfælde.
Medicinen består i al sin enkelhed af syv forskellige fødevarer, der alle har en markant beskyttende effekt på hjertet. Vin er den allerbedste skytsengel, der beskytter med hele 32%. Derudover skal man spise hvidløg, mørk chokolade, fisk, mandler samt frugt og grøntsager.
Et forsøg, der involverede 5000 forsøgspersoner, har vist, at risikoen for at få en hjertesygdom mindskes med hele 76%, hvis man indtager samtlige råvarer hver eneste dag. Desuden forlænges kvinders liv med 4,8 år i gennemsnit, mens tallet for mændene ligger på plus 6,6 år.



Se alle artikler