| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Suppe på russiskSkrevet d. 10 Januar 2005af Lisse Trads Stor var forandringen, ikke på elendigheden og de plørede og hullede veje dette forår, men forretningerne var blevet flere og større. Ja, de udenlandske vel at mærke. Den lokale bager og de handlende på gaden var som før, vel nok også de samme. Men supermarkedernes udvalg var blevet meget større. Og hvem havde så glæde af det? Rigtigt gættet, det havde udlændingene og den del af den russiske befolkning, der på en eller anden måde var i besiddelse af penge til at købe for. Næsten intet var i ”restordre”, og der var udvalg fra flere lande i denne verden, ja mest var det fra USA eller Vesteuropa. Vi var nu ikke der hver dag, for det er meget sjovere at gå på markeder og se, hvad der kan bydes på. Især havde et meget stort indendørs marked en fantastisk afdeling med fisk og kød, især den slags, der har siddet på en okse eller dens familie. Så er det heldigt at være rimelig god til at kende kødstykkerne, for sproget var vi ikke så bekendt med. Vores søn talte russisk, men han skulle jo arbejde indimellem., så vi prøvede selv. Vi fik bl.a. en dag et stykke oksemørbrad til 8 personer for en pris, der lå betydeligt under prisen på medisterpølse til samme antal mennesker. Så det var ”mums” at tilberede det, spise det og sidde og glæde sig over råvarens kvalitet. Men vi var også så heldige, at vores søn havde et job i St. Petersborg, så det var med tog hele natten for så at blive indlogeret på et rigtig russisk hotel. Om aftenen skulle vi på restaurant, og vi valgte et meget russisk sted, der havde en vis standard. Som hovedret fik vi mørbrad af kalv, og det smagte! Og som sidegevinst fik vi set russerne valse rundt med blondiner i meget højhælede sko. 2 bestilte klar suppe med boller, der var som ”vor mors den bedste”, og min søn og jeg bestilte borsjtj. Efter lang tids diskussion med tjeneren kaldte han på kokken, og fik vi listet opskriften ud af ham. Den er lavet mange gange siden og lige godt bliver den modtaget hver gang. Nu får I så fornøjelsen. Borsjtj (4 pers) 50 g smør 250 g skrællede og grofthakkede rødbeder 1 hakket løg evt. 3 hakkede fed hvidløg 1 spsk. sukker 1 ½ l oksebouillon salt og peber saft af 1 citron Pynt: Syrnet fløde Klippet purløg eller forårsløg Smelt smør i gryde og vend alle grønsagerne heri. De skal være røde. Tilsæt sukker og bouillon og lad den simre 40-45 min. Blendes og smages til med salt og citronsaft. Server med en ”rundkørsel” af syrnet fløde og grønt I skulle give jer selv den oplevelse. Det fortjener både I og suppen! Se alle artikler |