HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Andelshavere diskuterer fusion

Skrevet d. 23 Januar 2005

Der blev stillet flere spørgsmål til de leveringsbeviser, som hollandske andelshavere skal eje for at levere til Campina. Der var også stor interesse for, hvornår og hvordan kompensa- tionen for forskellen i mælkepris mellem de to selskaber skal komme til udbetaling til Arla Foods’ andelshavere. Forskellen i kvalitetskravene til den danske og hollandske mælk var også blandt emnerne.

På kredsmødet i Gredstedbro onsdag i sidste uge bakkede alle de stemme- berettigede kandidater op om fusionen mellem Arla Foods og Campina.
Den udbredte holdning var, at man ved Arla-MD fusionen steg på et tog, som man ikke havde nogen planer om at stå af igen.

Andelshaver Thue Worm mente, det var en fornuftig beslutning at fusionere:
”Det er et naturligt skridt, nu hvor der er en partner, der passer så godt til os, og det er dejligt, at man er enige om, at det skal være et andelsselskab”, sagde han.
  Spørgsmål til kvalitetsprogram
På kredsmødet i Skive sidste onsdag var stemningen overvejende positiv i forhold til den foreslåede fusion, men kvalitetsprogrammerne i de to selskaber var et emne, der blev stillet flere spørgsmål til.

”Kan man ikke være bange for at sætte vores kvalitetsprogram, Arlagården, over styr ved en fusion med Campina”, spurgte andelshaver Jørgen Bundgaard.

Formand for Arla Foods Knud Erik Jensen svarede hertil:
”Jeg mener, det er en meget ansvarlig måde, der produceres på i Holland. De gør det ikke ringere end os, men bare anderledes”.

Også i Sverige diskuteres fusions- forslaget livligt på kredsmøderne.
Flere steder giver andelshaverne udtryk for, at de ønsker mere information for at kunne tage endelig stilling. Desuden understreger flere af de svenske andelshavere, at det er vigtigt, at spørgsmålet om individuel kapital løses.
På et enkelt kredsmøde var nogle af andelshaverne nervøse for, at den svenske stemme går tabt i det nye selskab.

Kredsmøderne i Danmark og Sverige fortsætter måneden ud. 



Se alle artikler