HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Ugens vinnyt - uge 5

Skrevet d. 3 Februar 2005
Michael Mondavi stifter nyt vinfirma

Den tidligere direktør og formand for Mondavi Corp., Michael Mondavi, stifter nu et nyt vinfirma og vil måske også bygge en ny vingård. Firmaet kaldes Folio Wine Company og blev stiftet sidste måned af Robert Mondavis ældste søn, Michael. Som sin første opgave skal Folio stå for importen og distributionen af den toscanske familie Frescobaldi's vine i USA.

Russisk kunstner designer Mouton-etiket

mouton02Etiketten til Chateau Mouton Rothschild 2002 er tegnet af den russisk-fødte kunstner Ilya Kabakov. Kabakov lever i dag i Long Island i USA.

Kabakov kalder sin tegning "Okho", det russiske ord for vindue. Kabakov bliver en lang række af kunstnere, der siden 1945 har illustreret etiketten til Mouton. Bl.a. har Braque, Picasso, Miró, Chagall, Warhol, Bacon og vores egen Per Kirkeby (1992) bidraget.

Kabakov er født i 1933 og blev en af de førende undergrundskunstnere i Moskva i 60'erne og 70'erne. Hans værker hænger bl.a. i Tate i London, Museum of Modern Art i New York og Centre Georges Pompidou i Paris.

Vinen, Château Mouton Rothschild 2002, kommer på markedet i løbet af foråret.

Michael's kone Isabella og deres børn Rob Jr. og Dina er også involveret i firmaet. Firmaet skal stå for import, distribution og marketing af kvalitetsvin og vil måske også starte egen vingård.

Fransk hjælp til landets vinbønder på 70 mill. €

Den franske regering kommer nu de hårdt pressede franske vinbønder til hjælp. Regeringen har efter forhandlinger med de franske vinorganisationer, besluttet at bruge 70 mill. € (ca. ½ mia. kr.) i en krisepakke til vinbønderne. Pengene skal gå til tre hovedområder: Hjælp til vinbønder med økonomiske problemer, skridt til at nedbringe det store overskud af vin og endelig "midler til at sikre fremtiden". Det forventes dog at størstedelen af pengene vil gå til de økonomisk hårdt ramte vinbønder.   

Den franske regering vil også bede EU om hjælp til et braklægningsprogram for især Bordeaux, så vinbønder kan få penge for at rive vinstokkene op. I Bordeaux er der kommet ansøgninger ind om at braklægge blot 200 ha, mens vinorganisationen i området mener, at der skal rives vinstokke op på mindst 10.000 ha vinmarker. Så der er lang vej igen.Se alle artikler