HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Når køerne springer ud...

Skrevet d. 10 Februar 2005

Efter en lang og kedelig vinter inden døre slippes køerne fri, og alle kan komme at kigge på, når de forårskåde kreaturer springer ud på græsset. Det sker den 24. april, som er blevet udnævnt til Ø-dag.

"Det er vores pendant til bryggeriernes J-dag og P-dag. Vi synes, det er værd at fejre, at køerne kommer på græs efter vinteren," siger kategorichef Karsten Jeppesen fra Arla Foods.

Kommunikationskonsulent Christine Viemose fra Økologisk Landsforening supplerer:

"Køerne bliver helt kåde, de springer rundt og ter sig som tossede, det er rigtig sjovt at opleve. Men det er også historien bag, vi gerne vil fortælle, nemlig at de økologiske køer skal på græs minimum 150 dage om året."

Glade køer på græs

Landmændene er i øjeblikket ved at tilmelde sig arrangementet, og alle økologiske mejerier opfordres til at deltage. Det bliver nok omkring 20-25 økologiske ko-gårde over hele landet, som slår dørene op og inviterer på rundvisning og smagsprøver på mejeriprodukter.

"Nogle siger, at de kan smage forskel på mælken, når køerne har været på græs, og man kan se på smørret, at det bliver gulere. Men i hvert fald er det tydeligt, at køerne er glade for at komme ud," fortæller Christine Viemose.

I april vil der være annoncer for Ø-dagen på de økologiske mælkekartoner, og på hjemmesiden www.alt-om-okologi.dk vil forbrugerne kunne finde en åben gård nær dem selv.

"Vi oplever en stor interesse for mælkens oprindelse, og for at dyrene har det godt, så jeg er sikker på, at mange forbrugere vil have lyst til deltage i Ø-dagen," siger Karsten Jeppesen.Se alle artikler