HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Ugens vinnyt - uge 6

Skrevet d. 10 Februar 2005
USA vil overtage Frankrigs rolle som verdens største vinmarked

Både USA og Italien vil i løbet af tre år være større vinmarkeder end det største for øjeblikket, Frankrig. Det skriver International Wine & Spirits Record i en ny rapport. De forudser at i 2008 vil forbruget i USA have nået 27,6 mill. hektoliter sammenlignet med Frankrigs 26,9 mill. hektoliter. Også Italien vil i 2008 drikke mere vin end franskmændene. Tyskland og Storbritannien vil være nr. 4 og 5. Storbritannien vil overhale Argentina, der ligesom Frankrig har en nedadgående trend, hvad vinforbrug angår.

Systembolaget tjener flere penge på mindre salg

Det svenske vinmonopol, Systembolaget, har haft en stigning i indtjeningen i 2004 på trods af et fald i omsætningen. Den statsejede virksomheds indtjening steg til 177,9 mill. Skr. fra 138,3 mill. Skr. i 2003. En stigning på 28,6%. Salget faldt derimod med 6,7% til 17,7 mia. Skr. I volumen var faldet dog kun 3,9%. Stigningen i overskuddet forklares med omkostningsreduktioner i både forretninger og hovedkontoret.

VinForums AsienAuktion samler mere end 19.000 kr. ind

VinForums AsienAuktion er nu slut og pengene fra alle købere på auktionen er blevet indbetalt. I alt kr. 19.167,00 blev indsamlet og beløbet blev i mandags den 31. januar doneret til Red Barnet. Pengene er øremærket til Red Barnets arbejde med følgerne af flodbølgen i Asien.

VinForum vil gerne takke alle de, der donerede vin og vintilbehør til auktionen og selvfølgelig også de, der bød og købte de indlevere effekter.Se alle artikler