HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Danske Bryggerier: Ølfabrikken

Skrevet d. 31 Januar 2005

Øllet er af ale typen, dvs. at de er gæret varmt med specielle gærtyper, der producerer en masse sekundære smagskomponenter under gæringen, der er med til at give brygget smag og duft.

Besides that we use all kinds of cereals and sugars which provides the finished beer with character and makes the flavor more complex.

">Den malt man anvender er fra Tyskland og England, som har malterier der er specielt dygtige til at lave malt, der virkelig smager af noget. Humlen man anvender kommer fra hele Verden, og er altid i form af hele tørrede humleblomster, der giver den friskeste smag og den sprødeste bitterhed.

Udover det bruger man mange forskellige slags "råfrugt", der er sukre og gryn, der er med til at give øllet karakter og gøre smagssammensætningen mere kompleks.

Ølfabrikken er primært inspireret af de øltyper man i dag brygger i England, USA og Belgien. Men desigegrænser os ikke til kendte stilarter, og ekperimenterer gerne med at lave nye slags øl, der kan udfordre den danske ølnyders smagsløg.

 ">ØLFABRIKKEN BROWN ALE er en kraftig og mørk øl med masser af saft og smag -  ">Sammensætningen af otte slags malte og korn giver en kompleks smagsprofil med tydelig maltsødme, balanceret af rigelige mængder af den amerikanske cascade humle, som tilfører øllet grapefrugtagtige nuancer i duft og smag.

 ">

ØLFABRIKKEN GYLDEN ALE er en helt ny slags øl, som kombinerer pilsnerens friskhed med en ales kompleksitet - Kombinationen af en engelsk overgær og, de ædle, central-europæiske humlesorter: Saaz og Hallertauer, udgør fundamentet til et unikt bryg, som er velegnet til, at ‘omvende’ folk, der ikke tidligere har stiftet bekendtskab med mikrobrygget ale.Se alle artikler