| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Påskens bordSkrevet d. 17 Marts 2005af Lisse Trads
Og så er der vel nogle, der siger, at det er ganske fint, men hvor er opskrifterne? Ja, ja, bare vent, et par af dem er på vej. I får silden og salaten, resten overlader jeg til jeres egen bestemmelse. For folk skal ikke fratages det frie initiativ og selvbestemmelse. De ord er ved at blive en vane i disse valg- og klassekamptider. Nå, nok med den politiksnak, nu er det noget så vigtigt som mad, det drejer sig om. Altså opskrifter: Sild med sennepssalat (4 pers) 4-6 dobbelte sildefileter 1 tsk. Colmans sennepspulver 3-4 spsk. yoghurt (10 %) 1 spsk dijonsennep 1 spsk grov sennep lidt sukker en anelse lys balsamico lidt dildfrø salt og peber 1 porre olie friskhøvlet peberrod rugbrød Creme: Rør cremen sammen og sæt den på køl, gerne 1 time. Skær den rensede porre i meget tynde ringe (som papir). Drys sildene med lidt salt og lad dem trække 10-15 min. Tør dem og steg dem på skindsiden i varm olie. Vend dem først, når de er gyldne. Kan serveres med det samme med rugbrød, creme, porrer og peberrod, eller det kan spises koldt Couscous med grønt ( 4 pers) 100 g couscous 1 ½ dl kogende vand 1 røde peberfrugter (rensede) 1 orange peberfrugt (renset) ½ squash i tykke skiver 1 rødløg i både 10 cherrytomater olie 50 g grønne bønner (let kogte) reven skal og saft af ½ citron hakket porretop salt og peber Kom couscous i skål, hæld det kogende vand over og lad den stå ca. 10 min. Pebrene lægges i ildfast fad, pensles med lidt olie og grilles under ovngrill, til de er sorte. De tages ud og puttes i en plastpose. Afkøles noget, og så tages skallen af. Så grilles squash, løg og tomater, dryppet med olie under varm grill 5-6 min. Der vendes i dem undervejs. Tilsæt bønner og grill yderligere 2-3 min. Grønsagerne skal være møre og let brune. Luft couscous med en gaffel, bland med resten og nyd det Jeg lover, det er et forsøg værd. Og børnene! De er vilde med couscoussalat ’my way’ Se alle artikler |