HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Te, yoga og massage (4)

Skrevet d. 9 Juni 2002

Artikel af Felicia Daniél, fotos af Mikkel Adsbøl

Læs afsnit 1 her, afsnit 2 her og afnit 3 her...

TE, YOGA OG MASSAGE - 4 del.
F - Hvad er den mest sexede ret du kunne komme i tanker om?

A - Den mest forførende ret...altså fiskeæg er jeg rigtig glad for. Og jeg har altid drømt om at have et fad, hvor der er alle kendte typer rogn i verden.  Laskerog, ørredrogn, størrogn, stenbidderrogn, alle de forskellige typer caviar, sandart, torskerogn, silderogn, sådan 20 forskellige, og de skulle ikke være røgede eller noget, de skulle bare være ferske og helt fantastisk friske, og så skulle der være sådan en klat smørelse i midten, og så skulle der være noget citron eller lime over, og så skulle man spise dem. Men så ville jeg nok være mere interesseret i retten, end hende jeg spiste den med. Det ville jeg synes var meget forførende. Fiskeæg, det er særligt godt, især de store fiskeæg som fx dem her (lakserogn), fordi man sådan kan poppe dem med tænderne og så kommer der smag ud.

A - Jeg også spist lakseøjne. Det ser ulækkert ud, men hvis man lige fanger sådan en laks eller havørred eller en eller anden havfisk og spiser øjet lige når fisken er slået ihjel, så er det ligesom at spise kæmpekaviar. Det er jo ulækkert at tænke sig til, men man skal bare lukke øjnene når man gør det, og så smager det godt, det er ligesom saltvand der er inden i. Sådan et fad med lakseøjne, det ville være rigtig godt, men det er jo nok svært at forføre med. Eller også skulle de være i et eller andet så man ikke lige kunne se det. Det er noget af en barriere man skal overvinde for at spise øjne, men det smager virkelig godt.

F - Er radisser sexede?

A - Det var de. Radisser var sexede. Jeg ved ikke hvad der skete, men jeg vil meget gerne vide det. Radisser holdt op med at være sexede, de holdt op med at være stærke. Det er fuldstændig ligegyldigt om de er runde eller aflange, det sexede ved dem var, at de var meget flotte, rød og hvid og så dyppede man dem i  salt og spiste dem, og så var de sådan helt warh inde i munden, ligesom chili gør, det gør de bare ikke mere, for nu er det bare sådan noget vandsnask, og de er ikke sprøde mere. I hvert fald ikke de radisser jeg køber. Det er de sorter der er noget galt med, eller også var alting bare bedre i gamle dage, men jeg husker det bare som om de var meget stærkere. Og jeg er egentligt ikke normalt så vild med chili, fordi jeg synes når det er for stærkt, så bliver det bare hængende, det gjorde radisser ikke, de forsvandt med det samme. Men de her (hentyder til chili/pebermix i maden) synes jeg faktisk er okay, men det er måske også fordi det er friske chilier.

A - Når man forfører skal maden selvfølgelig ikke være for tung. Grød er en dårlig idé! Det er også et problem hvis maden er for god, så kommer man aldrig længere. Så spiser man for meget. Meget ofte når min hustru og jeg skal være gode ved hinanden madmæssigt, det er især mig der laver mad til hende, så laver jeg mad der vitterlig er lækker, og så spiser man for meget, og så kan man ingenting. Så skal al blodet ned til maven og fordøje. Der er en ballance, der skal opretholdes.

-Hvad er din yndlingsdrik?

-Mælk, desværre. Iskold mælk med isterninger i.

-Hvorfor desværre?

-Jo for man skal ikke drikke så meget mælk, det er meget uerotisk. Jeg tror jeg drikker to liter om dagen. Det mest erotiske er at drikke vand, hvis det er rigtig godt. Der er ikke noget med vand. Og hvis man spilder bliver man bare våd. Alt det andet er sådan noget der klistrer og alle sådan nogle ting, hvor imod vand, det kan faktisk være sjovt at spilde, og især sådan noget vand når man er et sted. For eksempel der hvor jeg bor på Bornholm, der løber sådan en å, pissebækken, men den er meget meget ren og derfor kan man drikke af den. Og det er jo fantastisk godt at tage en kop med, og så noget vand derfra. Det smager godt og det er kølet og lækkert. Det er godt. Men jeg ville jo hellere kunne sige sådan noget med vin og sådan, for det smager jo godt, men jeg kan bare ikke tåle det, så jeg bliver utroligt syg, og det er jo ikke særlig erotisk. Jeg begynder bare at kaste op.

A - Jeg har spist salamander engang, det smagte faktisk overdrevet godt. Det var mexikanske salamander som hedder (fristavning!) aqsulokia som bliver ca. 30 cm lange. De ligner små fostre, det er ikke så lækkert. De er helt hudfarvede, men man kan lave sådan to fileter af dem, og det gør man så også i Mexico, og det er rigtig lækkert, det smager sådan næsten ligesom laks. Men igen, det var svært at se dyret. Men hvis man fik fileterne, så kunne det godt være forførende, for det er rigtig lækkert. Og igen, det ligger i konsistensen. For eksempel det der med at grille, det er jeg ikke så vild med. For det første er jeg nok ikke særlig god til at grille, man skal ikke op at slås med sin mad, det skal helst kunne listes ned, alt der kan spises eller deles med en gaffel, det kan jeg bedst lide, eller noget man kan tage og spise af. Med både kniv og gaffel, så ryger noget af forførelsen. Så har man også en hånd fri til at holde i hånden. Lidt ligesom det her (retten), det skal være løst, men uden at være smattet eller falde fra hinanden.

F - I Zirkus Nemo, der var du jo sjov. Er det vigtigt at have humor når man forfører?

A - Ja, det tror jeg. Med mindre man ser rigtig godt ud, så skal man bare være lækker. Dengang jeg var ung og skulle forføre nogen, da de sødeste piger, de gik til de flotteste fyre. Og os der ikke var så kloge eller smukke, enten så opgav vi, eller også fandt vi andre måder at gøre det på. Og da er det der med at prøve på at være sjov og få pigen til at grine meget meget effektivt. Og det er det. Men det er jo så ikke altid at piger griner af det, man synes er sjovt, og det er jo svært. Men hvis man kan få dem til at grine, så vil de grine, og når de sidder og gerne vil høre mere, så er man godt kørende, og så glemmer de at man ikke er så pæn. Fordi når man ler, så lukker man jo øjnene.
Så jo, det var den måde jeg lærte at gøre det på dengang, men det var ikke nogen ubetinget succes. For det er jo ikke alle der synes man er sjov, og det er jo heller ikke alle der synes man er sjov, man kommer i seng med. Men det er jo godt, for når nogen griner af en, så får man jo sympati, og det er jo det, det hele handler om. Men altså, det virker ikke altid, det vil jeg godt sige. Mange kvinder har ikke den samme humoristiske sans som mænd, eller ikke på samme måde. Men de piger som griner, det er også de sødeste piger. Det synes man jo, eller det synes jeg i hvert fald. Dem, der ikke griner af ens morsomheder, dem vil man jo ikke synes er søde. Og kvinder med humoristisk sans, de er jo klart mere sexede end kvinder uden, det tror jeg ikke der er nogen der er uenige i.

Læs næste afsnit (5) her...



Se alle artikler