HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Forår og oksetværreb med chili og chokolade

Skrevet d. 8 April 2005

af Lisse Trads

 

Jeg troede, det var forår her i slutningen af marts, og for så vidt fik jeg ret. Snart var det lunt og godt, især i solen, og snart var det hvinende kolde vejr tilbage. Så jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal mene om vejret i år. Men der er jo også noget, der hedder aprilsvejr, og det skifter i hvert fald meget ofte bare over en enkelt dag. Jeg kigger ud ad mit arbejdsværelsevindue, der er ovenpå. Det plejer at være godt og lunt på denne tid, men ak: det er det ikke. Men……..

 

’Det er i dag et vejr – et solskinsvejr!

O, søde vår, så er du atter nær!

Nu vil jeg glemme rent, at det var vinter,

 

 

Det må da passe. Ellers er der vel ingen, der kan få sig til at skrive sådan noget, vel. Men hele ideen med dette skriveri er at fortælle, at det ikke er for sent at servere en’ luneret’ for jer selv eller jeres gæster. Jeg vil foreslå en ret med oksetværreb og ikke af den slags, der består af det kød, den klare suppe er kogt på. Nej, der skal ganske andre boller på den suppe. Der skal være øl, chili og ganske lidt god mørk chokolade. Jeg bruger altid en af Valhronas, der altid er kvalitet for alle pengene. Og så er der den tillægsgevinst, at du kan købe et lidt større stykke, og så er resten til dig selv. Det er ikke det allerværste, du kan finde på.

Men til opskriften!

 

Oksetværreb med chili og chokolade (4 pers. + en rest til fryseren)

 

2 kg oksetværreb

olie til bruning

½ l mørkt øl (spørg i en specialforretning!)

2 hele røde chilier (eller mindre)

10 g mørk chokolade

 

Tilbehør: kartoffelmos af 1 kg kartofler

 

Brun kødet grundigt i en stor stegegryde, og hæld øl over. Tilsæt chilier og chokolade. Braiser/steg det i 2-3 timer. Kødet skal falde fra benene.

Spises med kartoffelmos

 

Og husk nu:

’Det er i dag et vejr – et solskinsvejr!

O, søde vår, nu er du atter nær!

Nu vil jeg glemme rent, at det var vinter,

nu vil jeg gå og købe hyacinter

og bringe dem til en, som jeg har kær



Se alle artikler