| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Konfirmationer og laksetærteSkrevet d. 14 April 2005af Lisse Trads Der startes med portionsanrettet røget dyrekølle med grønsagsterrine, og selve hovedretten er så buffet. Efter mange ideer er det endt med rejetærte, Nannas laksetærte, kold ovnstegt ørred med sauce, røget kylling med grønne salater med æbler og oliven, kyllingesalat, pastasalat, grøn salat med høvlet parmesan og ristede pinjekerner, kartofler med pesto og godt brød, og så frikadeller, der er meget vigtige for Nanna, for ”Så er der nemlig også noget til de små”. Desserten er et kapitel for sig. Det skal være pandekager med is. Og dem laver hun selv, putter dem i fryseren, og så er de klar til brug. Kan I ønske en bedre menu og et bedre barnebarn? Det allervigtigste i menuen må være Nannas laksetærte. Den blev lavet til ære for hende første gang og serveres så tit i min familie, at det er lige ved at være et krav ved alle komsammener, så den får i opskrift på Nannas laksetærte Mørdej: 2½ dl mel lidt salt 75 g smør 2-3 spsk koldt vand Fyld: 2 porrer eller 4 løg olie 150 fersk laks Top: 2½ dl piskefløde 3 æg lidt salt Dejen køres i foodprocessor, til den samler sig om kniven. Tilsæt evt. mere mel. Hviler evt. på køl. Rulles ud og lægges i tærteformens bund og sider og prikkes med en gaffel. Fyld: Skyl porrerne meget omhyggeligt under koldt rindende vand. Skær dem i skiver på 4 cm, der halveres og skæres i fine strimler. Svits dem i olien – under omrøring – i kort tid, til de er bløde, men ikke brune! Laksen skæres i strimler, og laks og porrer fordeles på bunden. Æg, fløde og salt piskes let sammen Bages ved 175 grader (varmluft) 30-35 min, til fyldet føles fast, og farven er lysebrun Kan fryses færdig, optøs og lunes, til den er godt varm ved 175-200 grader ca. 15 min. Se alle artikler |