HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Smagen af Fyn

Skrevet d. 21 April 2005

De midler som hvert år uddeles til udvikling af fødevarer tilgår for 90% vedkommende de store fødevareproducenter, hvis primære målsætning er at skabe større og mere effektive landbrug. Midlerne fordeles af storproducenter til storproducenter, som skaber afvikling og ikke udvikling i landbruget. Det er synligt for enhver at der bliver længere mellem landbrugene, større afstand til forbrugerne og færre jobs i denne sektor.

 

Nærhed til forbrugerne, holdning til produktionen og respekt for deres håndværk er derimod kendetegnede for de mindre og mellemstore innovative fødevareproducenter, og det er disse faktorer der tilsammen skaber oplevelser.

 

Den fynske producentforening Smagen af Fyn, der indtil videre repræsenterer 40 mindre fynske fødevareproducenter mener at det er på høje tid, at forbrugerne får større indsigt, bedre smagsoplevelser og flere valgmuligheder.

Smagen af Fyn ønsker, at forbedre kontakten imellem producent og forbruger samt at forbedre afsætning, tilberedning og markedsføring af fynske kvalitetsfødevarer uden at gå på kompromis med dyrevelfærd, miljørigtig adfærd og de forskelligheder der præger foreningens medlemmer.

 

Smagen af Fyn anbefaler derfor sine medlemmer, at takke nej til deltagelse i det Fynske Dyrskue fordi foreningens vision og målsætning ikke stemmer overens med konceptet ”Fynske specialiteter”, som De Fynske Landboforeninger præsenterer på dyrskuet. Når dyrskuet som tidligere år melder ud, at der kun må sælges industripølser fra fortæringsboderne, er det udtryk for en holdning som Smagen af Fyns medlemmer tager skarp afstand fra.  

 

På foreningens generalforsamling d.9.3 blev det i stedet vedtaget, at koncentrere sin indsats omkring medlemsaktiviteter der har fokus på oplevelse og kvalitet.

 

Foreningens nyvalgte formand Søren Hveenegaard Lassen udtaler, at Smagen af Fyn i 2005 som et led i denne handlingsplan, vil præsentere foreningens egen fynske fødevare fest som afholdes i området ved Rosenbæk Gårdmarked midt i Odense by.

 

Fødevare festen ”Smag på eventyret” som afholdes fra den 26-28.august vil forhåbentlig blive en tilbagevendende begivenhed. Tidspunktet for afviklingen er valgt med omhu, for at skabe størst mulig opmærksomhed hos de danske forbrugere, da Odense Blomsterfestival på samme tidspunkt ventes at tiltrække mere end 150.000 besøgende fra hele landet.

 

”Smag på eventyret” vil bl.a. byde på smagsprøver tilberedt af fynske kokke, salg fra producenternes egne stadepladser, fynske micro bryggerier, brunchbuffet og festtelt med plads til 350 spisende gæster. Endeligt program for ”Smag på eventyret” vil blive offentliggjort i juni måned. 

 

Læs mere om foreningen Smagen af Fyn på www.smagenaffyn.dk  

 



Se alle artikler