HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Danske Bryggerier: Skovlyst

Skrevet d. 21 April 2005

Med fuld respekt for ånden og traditionerne i det gamle traktørsted, har vi nu bragt Skovlyst op på et tidssvarende niveau. Med alle de faciliteter der er nødvendige for at leve op til nutidens krav og forventninger. Vi benytter samtidig lejligheden til at tilføre Skovlyst helt nye aktiviteter og dermed gøre det til et endnu mere spændende oplevelsessted for hele familien.

Den 1. august 2004 skiftede vi navn til Bryggeri Skovlyst. Det nye navn afslører, at vi har valgt at kombinere Skovlyst med eget Bryggeri. Endvidere kan vi byde på buffeter og menuer, som udover god dansk mad, også kan byde på mad oplevelser med inspiration fra det franske og italienske køkken.

Brygmester Casper Møller vil stå for den daglige brygning på bryggeriets 10 hektoliter bryggeri.

I løbet af februar/marts forventer brygmesteren at kunne præsentere Bryggeri Skovlysts egenproducerede øl. Efter planen vil de altid have seks håndbryggede øl på lager, de fire bliver gengangere mens de sidste to bliver udskiftet løbende f. eks i forbindelse med højtider eller i forbindelse med Bryggeri Skovlysts 1. maj øl festival hvor bryggeriets ”Bøgebryg” vil blive præsenteret og serveret.

De seks første øltyper er allerede udtænkt.

Generelt vil Bryggeri Skovlyst tage udgangspunkt i omgivelserne og bruge skovens materialer i brygprocessen, herunder hyldeblomst, birkesaft, bøgeflis, samt kildevand fra skovens undergrund.

Vandets kvalitet har altid været meget afgørende for øllets smag og derfor vil Bryggeri Skovlysts håndbryggede øl blive brygget på vandet fra en naturlig kilde der løber blot 300 m fra Bryggeri Skovlyst. Vandet er tit med til at definere og differentiere øllet og det vil også være tilfældet her på Bryggeri Skovlyst hvor vi vil bruge det rene kildevand til vores øl, men også til produktion af økologiske læskedrikke såsom hyldeblomstdrik og hindbærdrik."



Se alle artikler