HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Azzurra - overraskende hyggeligt

Skrevet d. 20 August 2004

af Kis Jensen 

Vi træder ind i restaurant Azzurra i Aalborg centrum og bliver budt velkommen af en smilende servitrice. Hun følger os gennem restaurantens grønne matchende farveorgie hen til vores bord med levende lys og friske velduftende liljer, der lifligt kilder os i næseborene under hele middagen – vores nabo bliver et stort akvarium. Imens vi kigger rundt i restauranten, bliver vores tanker ledt dels over på varme himmelstrøg og dels hen imod at sidde midt i en frodig have. Disse associationer udspringer af, at der overalt er grønne farver, grønne planter og at der på væggene snor sig lamper med bladelignende stilke, der udmunder i en dæmpet belysning.

Vores middag starter med en buffet, der står anrettet midt i restauranten. Der er i alt 10 – 15 små retter, hvor indholdet kan variere fra aften til aften: Mozzarella og tomat i olie, grillede artistokker i olie, italiensk salami, grillet aubergine i chilimarinade, parmaskinke og melon med parmaskinke etc. Desværre viser smagsoplevelsen sig at være knap så god som synet. I vores munde breder der sig gang på gang blot en smag af olie, hvidløg og chili - vi mangler en mere markant smag fra ret til ret.

Vores hovedret består af frisk pasta, nærmere betegnet tortellini med fyld af ricottaost og spinat. I den flødesauce med friske tomater, som de serveres med, får vi den smagsoplevelse, vi søgte før. Det er en god, kraftig og delikat oplevelse.

Menukortet byder på et bredt udvalg af retter, og priserne er gode til SU`en. For eksempel, hvad siger du til tyndskåret sværdfisk marineret i jomfruolivenolie og citronsaft garneret med selleri og parmesan? Priserne for forretter ligger fra 28 kroner til 69 kroner. Hovedretterne består af pizza, pasta og diverse kødretter fra 55 kroner til 169 kroner.

Da vi forlader Azzurra, er vi mætte. Den hyggelige stemning og den venlige betjening har været en oplevelse, men vi manglede desværre lidt mere "bid" i maden.

Hvis du ønsker at aflægge Azzurra et besøg, har de åbent hver dag fra 17: 00 til 23:00 – husk at køkkenet lukker en time før. Azzurra har desuden en forretning, "Pane og Vino" på den anden side af gaden med diverse italienske specialiteter, og hvis du en lørdag formiddag er på Rosdahls marked, har Azzurra ligeledes en stand her. Vi giver Azzurra tre en halv gaffel og ønsker dig god fornøjelse.

Restaurant Azzurra

Jens Bangs gade 15 –18

9000 Aalborg

Tlf.: 98 16 41 22



Se alle artikler