HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Sidste nyt om fransk vin

Skrevet d. 20 August 2004

Frankrig forventer en stor høst
Vejret i Frankrig har budt på optimale forhold for vindruerne. Resultatet vil sandsynligvis blive en samlet produktion på 57 millioner hektoliter vin, hvilket er en stigning på 20% i forhold til 2003. Sådan lyder det fra det franske landbrugsministerium.
Hele 26,3 millioner hektoliter vin vil ligge i den høje ende af kvalitetsskalaen, og især i Champagne og Bordeaux forventes der en sand storproduktion.
Hvordan vejret arter sig i Frankrig i august får dog stor betydning – ikke mindst for de sydfranske vindistrikter. For lidt regn kan ifølge Just Drinks vælte regeringens prognoser.

Højtlæsning for gravide
Den franske vinbranche må slås med både overproduktion og stigende konkurrence fra den nye verdens vinlande. Og som om det ikke var nok, så har den fået endnu et problem på halsen. Den franske sundhedsminister, Philippe Douste-Blazy, har nemlig foreslået, at vinflaskerne bliver forsynet med mærkater, der advarer gravide kvinder mod at drikke alkohol.
Der er en alt for stor risiko for, at fostrene bliver retarderede, mener ministeren, der også er læge. Og det er naturligvis rigtigt nok.
Vinproducenterne er imidlertid rasende over sundhedsministerens initiativ. De har ikke noget imod en debat omkring emnet, men mener, at ministeren med sin barske fremgangsmåde bare er ude på at profilere sig selv i nogle fede overskrifter.
Også i Frankrig har man en udstrakt service til gravide, hvor man forbereder dem på barslen og i det hele taget holder øje med fostrets udvikling. Her må være det rette sted for løftede pegefingre.
Til Jyllands-Posten siger vinbonden Prins Henrik: – Man skal passe på med at overdrive. En dag vil det formentlig blive forbudt at spise sukker, fordi det kan give diabetes.

Distrikt med store problemer
Beaujolais er altid blevet regnet for en slags lillebror i Bourgogne-familien og har haft gevaldige problemer med for alvor at markere sig i vinens verden. Og nu, hvor krisen kradser i fransk vin, står det helt slemt til – så slemt, at Beaujolais er godt på vej til at ende som et distrikt, man kun læser om i de vinøse historiebøger.
Distriktets vinproducenter er derfor i færd med at udarbejde en storstilet handlingsplan, der skal redde Beaujolais.
På programmet står blandt andet forbedringer af produktionen, nye druetyper og nedlæggelse af vinmarker.
Og så vil vinproducenterne ifølge Decanter forsøge at få indført betegnelserne Vin de Pays og Premier Cru for deres vine.

 



Koreanerne vilde med fransk vin
Mens det meste af verden svigter fransk vin til fordel for de oversøiske vine, står det anderledes til i Sydkorea. Her kommer to tredjedele af al den vin, der bliver drukket, fra Frankrig. Og det er ikke så lidt, for koreanerne har for alvor fået hang til vin.
Det skyldes ikke mindst den sundhedsbølge, der er skyllet ind over landet i de senere år. Ifølge Decanter anser koreanerne nemlig vinen for at være helsebringende – hvad den jo også er.
Alene i løbet af 2003 steg salget af fransk vin i Korea med hele 58%.

Kilde: www.vinavisen.dk

 



Se alle artikler