HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Bær skal vel ikke altid blive til syltetøj, eller...

Skrevet d. 2 September 2005

af Lisse Trads

 

Man kan også bruge de frosne bær til at bland i flødeskum, og så er der et meget godt fyld til en lagkage af gammeldags slags, eller til at lægge oven på en marcipankage. Blendet med lidt flormelis bliver der en ny rolle, nemlig coulis. Det lyder godt, og det smager endnu bedre. Og så er der alle de salater, der kan laves med bær som ingrediens. Grønne salater med kirsebær, brombær eller hindbær er rigtig gode. Og hvad mener I om spinatblade af den spæde slags med balsamicodressing, og hindbær strøet henover. Til allersidst lægges der Serranoskinke, der er let ristet i ovnen og brækket i mindre stykker. Det er rigtig godt.

 

Prøv at eksperimentere med bær i andre forbindelser end dem, du plejer.

Skal du nu alligevel lave syltetøj, så må jeg sige, at jeg har haft rigtig stor succes med at blande hindbær og ribs, eller hvad mener du om solbær og ribs. En gang var der solbær fra fryser og tranebær, der var friske. De blev blandet til stor fryd for marmeladeelskere. I det sidste nummer af bladet ’Alt om haven’ er der givet og vist eksempler på nye bær. Der er store blåbær, agerbær, solbærstikkelsbær, hindbærbrombær, tyttebær og vinbrombær.Det er noget af det, jeg vil forsøge mig med næste år.

 

Rønnebær er et kapitel for sig, men gele af den art er ikke at foragte. Find opskriften bag på et geleringsprodukt, så går det aldrig helt galt.

Og er du af den slags, der ikke kan undvære grød, så er der mange muligheder. En gang var det mirabeller, der kunne bruges til det formål – på mit bord. Men i dag er der ikke grød på bordet. Det er ikke for mig en lækkerbisken. Dem, der gerne vil have det, må få det for min skyld, men de behøver ikke at servere det for mig. Jeg lever ganske godt uden.

 

Jeg prøver heller ikke at prakke det på mine børnebørn. Der er mange, der siger, at det er godt til de søde små. Men mine er søde, skønt ikke længere så små endda, og det er uden frugtgrød  Se alle artikler