HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Pecannød

Skrevet d. 30 September 2004
Pecannødden (Carya iliinoensis) kendes også under navnet hickorynod eller amerikansk valnød. Nødden stammer fra USA og Mexico og muligvis fra staten lllinois som dens latinske betegnelse angiver, men det skyldes nok at den først blev registreret her af opdagelsesrejsende. Navnet Pecan er af indiansk oprindelse.
Nødden har med sit 69 pct.'s fedtindhold det største fedtindhold af alle nødder. Nøddetræet er desuden det største af sin slægt, det kan blive 40 meter højt og få en diameter på 3 meter.
Pecannødden er i slægt med valnødden og krydsninger mellem dem giver andre velsmagende nødder. Der findes dog også sorter af pecanslægten der er direkte uspiselige på grund af for stort garvesyreindhold. Pecannødden, der som de fleste nødder importeres fra USA, kan bruges på samme vis som valnødden.

Se alle artikler