HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Ugens vinnyt

Skrevet d. 30 September 2004

To af de mest kendte mærker indenfor vinglas bliver nu til ét firma. Det østrigske glasfirma Riedel, hvis glas til vin går for at være blandt de bedste i verden, har købt en af hovedkonkurrenterne, det tyske F.X. Nachtmann A.G. Nachtmann er nok ikke så kendt i den brede offentlighed, men det er Nactmann, der ejer Spiegelau. Købet gør Riedel til den største producent af vinglas i verden med en fremtidig omsætning på ca. 1,6 mia. kr. og 1.900 medarbejdere.

Riedel har ingen planer om fyringer eller rationaliseringer og vil fortsætte med at producere glas fra Spiegelau, der har eksisteret siden 1521. Til priser på 50-100 kr. er Spiegelau's maskinblæste glas billigere end de fleste Riedelglas, så med de to mærker kan Riedel nu dække flere segmenter på markedet.

Château La Louviere fravælger Primeur systemet

André Lurton overvejer at trække sit slot Château La Louviere ud af en primeur systemet i Bordeaux. Lurton planlægger af sælge direkte eller gennem én af tre udpegede negocianter. Dette vil give vinen en mere stabil pris, som ikke vil være så afhængig af årgange og ikke mindst vinskribenters nåde.

De fleste vine købes i dag af op til 40 forskellige negocianter og da supermarkederne også er store spillere kan det give "uheldige" prissving på vinene. I 2001 endte La Louviere i en priskrig mellem to supermarkeder, der endte med at sælge vinen billigere end hvad negocianterne havde købt vinen for nogle måneder tidligere.

Det ventes at andre slotte, især dem uden for Medoc 1855-klassifikationen, vil følge efter La Louviere og forlade systemet.



Se alle artikler