| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
På jagt efter efter frokostSkrevet d. 18 Oktober 2004Jeg kan nemlig godt lide kartofler, og jeg elsker vildt i alle afskygninger. Bryster fra agerhøne, fasan eller vildand må gerne laves som følger Farseret vildfugl med sauté af svampe og kartofler (4 pers.) 2 fasaner 1savoykål eller kinakål Kødet fra overlårene 1 æg 2½ dl piskefløde rosmarin eller timian, evt. persille 500 g svampe, f.eks. champignoner 500-600 g kartofler 2-3 fintskårne porretoppe olie salt og peber sauce: Skrog 2 gulerødder 2 porrer ¼ selleri og timian Bryst og lår skæres af fasanerne. Kødet fra overlårene hakkes til fars, der røres med æg, piskefløde og krydderurter. Hviler på køl mindst ½ time. Kålbladene blancheres ½ minut i kogende vand. Brysterne deles i 2 på langs og brunes godt i lidt olie. Kålen tages op og lægges taglagt sammen 2 og 2 på et stort stykke alu-folie. Farsen smøres på kålen, bryststykkerne lægges ned i farsen, og kålbladene pakkes omkring – og yderst pakkes alu-folien om. I ovn: 10 min. Ved 200 grader, hvil 10 min, 10 min ved 200 grader og 10 min. Hvil. Kartofler i kvarte blancheres i kogende vand 5 min. Svampene renses. Kartofler, svampe og porretoppe ristes ved meget god varme på en pande. Sauce: Skroget og resten af lårene brunes godt i stegegryde, resten brunes med, og til sidst hældes vand over. Koger 1½ time, sis og koges ind til ca. 3 dl. Jævn med Maizena sovsejævner, og tilsæt lidt creme fraiche. Må ikke koge mere! Men en anden jagt er da også mulig. I efterårsferien var vi nogle, der ville have en god frokost, gerne i nærheden af vand. Vi kørte af sted mod Vendsyssel med målet Sæby. Men ak og ve! Fiskerestauranten var lukket, Frøken Madsen havde først plads om 1-1 ½ time, Dansk Folkeferie åbnede til aften, og Hotel Viking var lukket for servering. Så måtte vi videre mod Frederikshavn. Der måtte vel være noget. Nu var vi blevet klar over, at de sommerlige steder var lukket, selv om der vel også kunne være gæster i oktoberferien. Vi prøvede hovedgaden, og efter en del søgen, hvor vi fandt steder, der ikke ligefrem var det, vi havde lyst til denne dag, var vi lige ved at sige: Hotdogs – danske eller franske. Men så fandt vi i en sidegade et lille hyggeligt sted, der hed Vægteren. De reklamerede med byens bedste smørrebrød. Det skulle vise sig at være et rart sted.. Stedet var ”trevligt” og smørrebrødet efter smag, sagde en svensk dame til mig. Vi bestilte stjerneskud, der var varmt, nylavet og med gode råvarer. Jagten endte altså med et godt resultat, selv om vi ikke havde troet, det var denne form for frokost, vi skulle have. Se alle artikler |